Βρετανία: Έχασε το momentum η οικονομική ανάκαμψη τον Οκτώβριο

Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας έχασε το momentum αυτό το μήνα, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας έπληξε τις δραστηριότητες στον τομέα των μεταφορών και της φιλοξενίας.

Οι αρχικές ανακοινώσεις για τον σύνθετο ΡΜΙ εμφάνισαν πτώση σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 52,9 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 56,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

ΟΙ οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις 53,9 μονάδες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερρο επίπεδο από την ανάκαμψη μετά το lockdown, ανέφερε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

“Η επιβράδυνση είναι πιο έντονη στους τομείς της φιλοξενίας και των μεταφορών, καθώς οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν μείωση της ζήτησης εξαιτίας των νέων μέτρων lockdown και του γεγονότος ότι οι καταναλωτές πλέον ανησυχούν από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων”, πρόσθεσε.

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε 20% στο β΄ τρίμηνο, στην μεγαλύτερη πτώση από οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη οικονομία, και τα επίσημα στοιχεία έχουν δείξει ότι η αρχική ραγδαία ανάκαμψη, είχε ήδη αρχίσει να εξασθενεί τον Αύγουστο.

Πηγή:www.capital.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp