Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να διασφαλίσει την υγεία, το εισόδημα, την αξιοπρεπή ζωή

«Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να διασφαλίσει, με την κινητοποίηση και την ανυποχώρητη στάση του, την υγεία, το εισόδημα, την αξιοπρεπή ζωή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί λόγω του κορονοϊού σε χώρους δουλειάς, επισημαίνοντας ότι «η απολύμανση των βιομηχανικών χώρων, οι εκτεταμένοι και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι στο σύνολο του προσωπικού είναι μονόδρομος».

«Τώρα πρέπει να βγουν συμπεράσματα. Οι ανέξοδες εκκλήσεις στην ατομική ευθύνη, η στοχοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων με στόχο να σιωπήσει ο λαός, να αποδεχτεί να πληρώσει το κόστος των μέτρων που αρνείται να αναλάβει το κράτος και η εργοδοσία, πρέπει να απορριφθούν μαζικά από τους Γιαννιώτες», υπογραμμίζει το ΕΚΙ.

Και διεκδικεί:

  • Τώρα πρέπει να διασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των εργατών στην εργασία.

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων για όλες τις μέρες που αναγκαστικά μένουν εκτός εργασίας, χωρίς καμία επιβάρυνσή τους.

  • Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του.

  • Άδειες ειδικού σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων.

  • Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τις οικογένειές τους.

  • Άμεση διεκπεραίωση των μοριακών ελέγχων ακόμη και με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων του νομού. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

  • Η επέκταση όλων των παραπάνω μέτρων στο σύνολο των βιομηχανικών μονάδων αποτελεί την ελάχιστη κρατική υποχρέωση στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και στην παρεμπόδιση της διασποράς της πανδημίας στην τοπική κοινότητα (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Πηγή:www.902.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp