Μείωση επιδομάτων ανεργίας στα 787.000

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο αριθμός των Αμερικανών που αναζητούν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε 787.000, ένα σημάδι ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας μπορεί να έχουν μειωθεί ελαφρώς, αλλά εξακολουθούν να κυμαίνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Με τις επιβεβαιωμένες λοιμώξεις να έχουν πλησιάσει τις 60.000 την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, πολλοί καταναλωτές δεν ήταν σε θέση ή ήταν απρόθυμοι να ψωνίσουν, να ταξιδέψουν, να δειπνήσουν ή να βρεθούν σε συναθροίσεις – μια τάση που οδήγησε ορισμένους εργοδότες να συνεχίσουν να κόβουν θέσεις εργασίας. Αρκετές πολιτείες, όπως το Οχάιο και το Αϊντάχο, αναφέρουν έναν αριθμό-ρεκόρ νοσηλείας από τον ιό.

Η έκθεση του υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 1 εκατομμύριο σε 8,4 εκατομμύρια. Η μείωση δείχνει ότι ορισμένοι άνεργοι ανακαλούνται στις παλιές τους θέσεις εργασίας ή βρίσκουν νέες. Ωστόσο, δείχνει επίσης ότι πολλοί Αμερικανοί άνεργοι έχουν εξαντλήσει την κρατική τους βοήθεια ανεργίας -η οποία συνήθως λήγει μετά από έξι μήνες- και έχουν μεταβεί σε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα εκτεταμένων παροχών που διαρκεί επιπλέον τρεις μήνες.

Πολλοί άνεργοι λαμβάνουν τώρα μόνο τα κανονικά επιδόματα ανεργίας της πολιτείας, επειδή ένα ομοσπονδιακό εβδομαδιαίο συμπλήρωμα $300 έχει λήξει σε όλες σχεδόν τις πολιτείες. Και ένα ομοσπονδιακό όφελος $600 την εβδομάδα έληξε το καλοκαίρι.

Ο ακόμη αυξημένος αριθμός επιδομάτων ανεργίας υπογραμμίζει ότι η πλήρης ανάκαμψη από την ύφεση πανδημίας παραμένει πολύ μακριά. Η αύξηση της απασχόλησης έχει επιβραδυνθεί για τρεις συνεχείς μήνες, αφήνοντας την Οικονομία με ακόμη 10,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χαμηλότερα από το επίπεδο πριν από την πανδημία. Το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό στο 7,9%.

Και ορισμένες μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν συνεχώς απολύσεις. Η Aramark, κέτεριν που κάνει παραδόσεις τροφίμων σε αθλητικά γήπεδα, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει εκατοντάδες, καθώς οι περισσότεροι αγώνες μπέιζμπολ φέτος έπαιξαν στο πρωτάθλημα με περιορισμένα ή καθόλου πλήθη.

Πηγή:www.ekirikas.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp