Ο κερδισμένος κλάδος από τον κορωνοϊό είναι η υγεία – Insurance World

της Ελενας Ερμείδου

Όλα οι άσσοι της τράπουλας πέφτουν στο τραπέζι της υγείας. Σφαίρα πάει η υγεία τονίζουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.  Ο κόσμος φοβισμένος από τις επιπτώσεις της πανδημίας σπεύδει να ασφαλίσει την υγεία του για παν μελλοντικό ενδεχόμενο.

Ζητούμενο σύμφωνα με στελέχη είναι η διατηρησιμότητα των συμβολαίων υγείας. Οι αυξήσεις που γίνονται στα συμβόλαια ζωής και υγείας ανάλογα με τους όρους των συμβολαίων ήτοι με τον δείκτης ζημιών, τον ιατρικό πληθωρισμό, οι νέες τεχνολογίες που καθιστούν την υγεία όλο και πιο ακριβή,  και άλλα αποτρέπουν αρκετούς ασφαλισμένους στο να διατηρήσουν τις πολιτικές αυτών των συμβολαίων.  Με άλλα λόγια είναι πολλοί οι παράγοντες που υπεισέρχονται στην υγεία και διαμορφώνουν το τελικό κόστος της υπηρεσίας ή του προϊόντος.

Μεταξύ των συντελεστών που διαμορφώνουν το κόστος της υγείας είναι τα ιατρικά πρωτόκολλα τα οποία στην Ελλάδα τα ιδιωτικά νοσοκομεία εν πολλοί δεν εφαρμόζουν, παραπέμποντας τους ασθενείς, τόσο τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όσο και τα διαγνωστικά κέντρα στις πιο ακριβές  εξετάσεις. Οι δε ιδιωτικές κλινικές αρκετές φορές χρεώνουν αναίτια με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν στον έλεγχο των τιμολογίων πριν αυτά πάνε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι διακονονιστές ζημιών, οι οποίοι εξειδικεύονται στο κλάδο της υγείας.  Να σημειωθεί τέλος ότι το κόστος για μία συγκεκριμένη νόσο διαφέρει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από γεωγραφική περιοχή σε γεωγραφική περιοχή, όπως και οι μέρες νοσηλείας. Τα παραπάνω αν δεν ελεγχθούν και τιμολογηθούν σωστά ανεβάζουν το κόστος της υγείας το οποίο μετακυλίεται στον ασφαλισμένο.

Σημειώνεται ότι το 2019 η παραγωγή ασφαλίστρων υγείας, ατυχημάτων και ασθενειών διαμορφώθηκε στα 611.065.658 εκατομμύρια με αύξηση 34% προς το 2018, αλλά μεγαλύτερη ήταν το 2018 προς το 2017 (37,8%). Οι νέες εργασίες στον κλάδο υγείας, ατυχημάτων και ασθενειών στα 54.578.921 ευρώ με αύξηση 7,3% ωστόσο μεγαλύτερη (10%) ήταν η αύξηση που σημειώθηκε το 2018.

 

Πηγή:insuranceworld.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp