Οι μαθητές διεκδίκησαν δυναμικά μέτρα για την υγεία και τη μόρφωσή τους (ΦΩΤΟ)

Με μια δυναμική πορεία από την πλατεία Κοραή έως τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές του Πειραιά, διεκδίκησαν μέτρα για την προστασία της υγείας τους και ασφαλή σχολεία.

«Αναγκάσαμε το υπουργείο να μας ακούσει! Δεν θα ξεμπερδέψουν με εμάς!» ανέγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πειραιά, ενώ συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για τις τράπεζες και την εργοδοσία», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», ακούστηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου πέρασε η πορεία.

Έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές βροντοφώναξαν τα συνθήματα τους για ασφαλή σχολεία, για την Παιδεία που μορφώνει και δεν εξοντώνει. Eκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών Πειραιά ο Χρήστος Στάμος τόνισε «Παρα την καταστολή και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που στη συνάντηση στο υπουργείο η κυριά Κεραμέως μας είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα σχολεία, εμείς είμαστε για μια ακόμα φορά στο δρόμο! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες μαθητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια».

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηλίας Πατίδης, που σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί είμαστε με τους μαθητές, με τα δίκαια αιτήματα τους και τους αγώνες τους. Και σε όσους λένε πως είναι μικροί και δεν ξέρουν, απαντάμε πως το τελευταίο διάστημα οι μαθητές “μας έχουν βάλει τα γυαλιά», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ανδρέας Στάμος, πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στα σχολεία όπου θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Πηγή:www.902.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp