Ζέρβας: Περίπου τρεις φορές περισσότερο πάει ο κόσμος στις πλατείες – Parallaxi Magazine

Για πολλά μέτωπα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, έκανε λόγο μιλώντας στο Open TV, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα δεύτερο μεγάλο κύμα κορονοϊού στην πόλη. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 181 κρούσματα.

«Είναι τελείως διαφορετικά τα στοιχεία από την περασμένη Άνοιξη. Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα σε Σωματεία, Συλλόγους κτλ. 36 σχολεία από τα 500 στη Θεσσαλονίκη έχουν πρόβλημα και 47 στην Κεντρική Μακεδονία» δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον συνωστισμό που παρατηρείται στις πλατείες: «Περίπου τρεις φορές περισσότερο πάει ο κόσμος στις πλατείες. Εφόσον κριθεί από την Κυβέρνηση και τους ειδικούς να κλείσουν οι πλατείες θα πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, επανέλαβε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έπεσε ακόμα περισσότερο και από 33 έτη που ήταν προχθές, έφτασε τα 28 έτη. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το στατιστικό είναι ότι η Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε να φιλοξενεί και πολλούς φοιτητές. «Δεν ήρθαν και οι 120.000 φοιτητές, ήρθαν μόνο 25.000, που έχουν όμως ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ωστόσο, δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις πλατείες και τους φοιτητές. Είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να δούμε».

Μάλιστα σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται το απόγευμα στις 19:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα τάξη πραγμάτων ελέω κορονοϊού στην πόλη.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Πηγή:parallaximag.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp