Την πρωτοβουλία ‘Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια’ παρουσίασε η Κωτσόβολος

Με τη νέα πρωτοβουλία, “Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια”, η Κωτσόβολος φιλοδοξεί να κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μία καλύτερη ζωή. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σήμερα από τον Γιάννη Βασιλάκο, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, με καλεσμένους ομιλητές τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Greece, Malta, Cyprus, τον ‘Αρη Παρασκευόπουλο, Επικεφαλής Τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas, τον Michael Pazinas, Apple Distinguished Educator, τον Τάσο Μαριανό, γενικό διευθυντή της ΕΛΕΠΑΠ και τον Δημήτρη Μαύρο, πρόεδρο της MRB.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία. Η μεγιστοποίηση της πρόσβασης αφορά τόσο το φυσικό, όσο και τον ψηφιακό κόσμο της Κωτσόβολος, καθώς και την ανάδειξη των προϊόντων τεχνολογίας, που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία.

Όπως αναφέρθηκε, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ξεκινάει ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς:

– Την αναβάθμιση των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας, για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

– Την καλύτερη δυνατή πλοήγηση στα ψηφιακά μέσα της εταιρείας με ειδικό μενού προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες.

– Την εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, την ανάδειξη τεχνολογιών που διευκολύνουν τη ζωή, την εργασία ή την ψυχαγωγία τους, όπως τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας προϊόντων, π.χ. φορητοί υπολογιστές, smartphones, τηλεοράσεις.

– Τη διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία στο σπίτι τους ή στις δραστηριότητές τους, με σκοπό την απόκτηση γνώσης και εύρεση λύσεων για τις ανάγκες τους.

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι συνεργάτες της Κωτσόβολος Microsoft, Samsung για το κομμάτι των τεχνολογιών και των προϊοντικών οικοσυστημάτων. Με τη συνεισφορά τους έχει σχεδιαστεί να περιγράφονται στα προϊόντα, τα χαρακτηριστικά εκείνα που ενδυναμώνουν τις ομάδες ΑΜΕΑ και να δημιουργηθεί τμηματοποίηση για προϊόντα που υποστηρίζουν ομάδες αναπηριών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, η Κωτσόβολος προχωρά σε σειρά μετατροπών και επεμβάσεων στα καταστήματά της, με σκοπό να παρέχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας. Οι έλεγχοι και οι επεμβάσεις θα είναι μία συνεχής διαδικασία, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των καταστημάτων του δικτύου.

Επίσης, σημαντική είναι η ενεργή συνεισφορά της εταιρείας ερευνών MRB, σε σειρά ερευνών για τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες και αυτοί που τους φροντίζουν στην καθημερινότητά τους και για τη διερεύνηση τεχνολογικών λύσεων προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής τους. 

Ο Γιάννης Βασιλάκος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος, Dixons South-East Europe, δήλωσε για το πρόγραμμα: “Με την πρωτοβουλία “Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια”, επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους, αλλά και να αφυπνίσουμε το δικό μας οικοσύστημα να εργαστεί, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, τόσο στα καταστήματά μας, όσο και στα προϊόντα που προσφέρουμε.

Ευελπιστούμε μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία να αποτελέσουμε το παράδειγμα για έναν κόσμο, όπου κάθε άνθρωπος θα έχει ίση πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας, που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Μέσα από αυτό το ταξίδι, δίνεται και σε εμάς η ευκαιρία να δούμε τους εαυτούς μας κατάματα, να εξοικειωθούμε και να βελτιωθούμε, χωρίς να φοβόμαστε να αγγίξουμε ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της αναπηρίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ταξίδι είναι μακρινό, ωστόσο κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να το κάνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, επωφελές για όλους τους ανθρώπους που έχουν αναπηρίες και δεσμευόμαστε ότι θα το κρατήσουμε ζωντανό, τόσο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, όσο και στην κουλτούρα της εταιρείας μας”.

Πηγή:www.capital.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp