Παγκόσμια διάκριση για καθηγητή του ΕΜΠ και απόφοιτο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συγχαίρει τον καθηγητή του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Σπύρου για την παγκόσμια διάκριση

Παγκόσμια διάκριση έλαβε ο Κωνσταντίνος Σπύρου, καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Συγκεκριμένα, τιμάται φέτος από την Αμερικανική Ένωση Ναυπηγών και Ναυτικών Μηχανολόγων (SNAME), το μεγαλύτερο σύνδεσμο ναυπηγών στον κόσμο, με την απονομή του θεσμοθετημένου το 1959 μεταλλίου Davidson.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, απόφοιτος της οποίας είναι ο Κωνσταντίνος Σπύρου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Ο συναπόφοιτος Κωνσταντίνος Σπύρου (αποφ.78), Καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π και Πρόεδρος του ΕΠΕΣ του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, τιμάται φέτος από την Αμερικανική Ένωση Ναυπηγών και Ναυτικών Μηχανολόγων (SNAME), που αποτελεί  τον μεγαλύτερο σύνδεσμο ναυπηγών στον κόσμο, με την απονομή του θεσμοθετημένου το 1959 μεταλλίου Davidson.

Το μετάλλιο Davidson απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα φυσικό πρόσωπο για την εξαιρετική συνεισφορά του στην έρευνα σχετικά με την Επιστήμη και την Τεχνολογία των Πλοίων και θεωρείται παγκοσμίως το ανώτατο βραβείο στο χώρο της ναυπηγικής.

Η διάκριση αυτή για τον συναπόφοιτο καθηγητή Κωνσταντίνο Σπύρου έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη σημαντική διεθνή αναγνώριση που έλαβε προ τετραετίας, ήτοι τον τίτλο του “Georg Weinblum Memorial Lecturer 2016- 2017” για το πολυσχιδές επιστημονικό του έργο.

Η βράβευση αυτή αποτελεί διεθνή αναγνώριση της ποιότητας και της αξίας του ακαδημαϊκού έργου του συναπόφοιτου καθηγητή και της προσφοράς του στον τομέα της Ναυπηγικής.

Για την μεγάλη οικογένεια των αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η βράβευση του συναποφοίτου, η οποία αντανακλά στην εκπαιδευτική παράδοση του Σχολείου μας και στην διαχρονική προσφορά του στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά εκφράζει ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια στον συναπόφοιτο Κωνσταντίνο Σπύρου και του εύχεται από καρδιάς να επιτύχει όλους τους επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς του στόχους στο μέλλον.

Αγαπητέ συμμαθητή και συναπόφοιτε Κωνσταντίνε,

Σε ευχαριστούμε που μας κάνεις συνεχώς υπερήφανους !!!

Διαβάστε Επίσης:

 

 

Πηγή:www.alfavita.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp