ΚΥΠΡΟΣ: Πόσες αστυνομικές έρευνες ‘τρέχουν’ για το επενδυτικό πρόγραμμα και τα ‘παρατράγουδά’ του

Υπενθυμίζεται πως η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει καταργήσει το επενδυτικό πρόγραμμα, με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται ένα νέο πρόγραμμα με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας και αλλαγές επί της φιλοσοφίας.

Όπως ενημέρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστος Ανδρέου με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η πρώτη έρευνα αφορά την καταγγελία από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και εγγράφων που σχετίζονταν με το ΚΕΠ.

Η δεύτερη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τα πορίσματα της διερεύνησης από την επιτροπή της κ. Καλογήρου. Σημειώνουμε ότι η διερεύνηση αφορούσε 12 πρόσωπα, πέραν των 7 για τα οποία άρχισε η διαδικασία ανάκλησης διαβατηρίου.

Τέλος, η τρίτη και πιο «δύσκολη» έρευνα, αφορά τα όσα συνέβησαν στο βίντεο του Al Jazeera. Η αστυνομική έρευνα γίνεται από 3η ανακριτική ομάδα και όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «έχουν ληφθεί κάποιες καταθέσεις, αναμένονται κι άλλες».

Όπως πρόσθεσε είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει εμπλοκή και βοήθεια άλλου εξειδικευμένου διερευνητικού προσωπικού, απάντησε πως «σε οποιαδήποτε ποινική διερεύνηση, όταν κρίνονται αναγκαίες οι υπηρεσίες εξειδικευμένου προσωπικού, ζητούνται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκ. Τύπου δεν ήθελε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, καθώς κάτι τέτοιο ενδέχεται να επηρεάσει το έργο της αστυνομίας.Πηγή:www.tothemaonline.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp