Ευρώπη: To «ανθρώπινο χέρι» διαλύει τη βοιποικιλότητα | MEGA TV

Ειδικότερα, η φύση βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, που δημοσιεύτηκε χθες.

Η εντατική γεωργία και κτηνοτροφία, η υπερεκμετάλλευση των δασών, η αστική εξάπλωση και η ρύπανση είναι οι κορυφαίες πιέσεις που ευθύνονται για τη δραστική μείωση της βιοποικιλότητας της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, απειλώντας την επιβίωση χιλιάδων ειδών ζώων και οικοτόπων.

Ως αποτέλεσμα, σημαντικές υπηρεσίες που παρέχει η φύση όπως η επικονίαση, η ρύθμιση του κλίματος, η αντιπλημμυρική προστασία, η γονιμότητα του εδάφους καθώς και η παραγωγή τροφίμων, έχουν διαταραχθεί σε βαθμό που απειλείται η ίδια η επιβίωση του ανθρώπου.

Αρκετά είδη πτηνών βρίσκονται σε κίνδυνο και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Μόλις το 5% των πληθυσμών τους είναι σε καλή κατάσταση ενώ το 15% των βιοτόπων διατηρούνται επαρκώς.

Σύμφωνα με ειδικούς, απαιτείται, χωρίς καθυστέρηση, η εφαρμογή της νέας Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα στην Ευρώπη και η κατάρτιση ενός ανανεωμένου Σχεδίου Δράσης για τη Ελλάδα.

Πηγή:www.megatv.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp