Γ. Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα πρέπει να θέτει συνεχώς την Ευρώπη προ των ευθυνών της για την Τουρκία (audio) – ert.gr

Ήλθε η στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεκαθαρίσει την σχέση της με την Τουρκία. Οφείλει να τιμήσει την δική της αξιοπιστία, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στους Αλφόνσο Βιτάλη και Θάνο Σιαφάκα και με αφορμή την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών για το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θέτει συνεχώς την Ευρώπη προ των ευθυνών της και γι’ αυτό βγάζει όλο και πιο ισχυρά διπλωματικά χαρτιά στο τραπέζι.

Ερωτηθείς για τις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας με αφορμή και την πορεία του Oρούτς Ρέις, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε: « Με ρωτάτε αν θα περάσουμε από το διπλωματικό στο στρατιωτικό επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ενός δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι απόφαση των ειδικών και προσωπικά του Πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστευτικών ροών, επεσήμανε ότι από τον προηγούμενο Μάρτιο και την αντίδραση της Ελλάδας στον Έβρο έχουν μειωθεί κατά 80%.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή:www.ert.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp