Όλα έτοιμα για την αυλαία του 8ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στα Χανιά, από τις 21 έως και τις 31 Οκτωβρίου, το 8ο φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και κατά την διάρκεια του -όπως ανακοίνωσαν εχθές  στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές- θα προβληθούν 140 ταινίες.

Η προβολή των ταινιών θα γίνεται κάθε βράδυ από τις 8 έως τις 10, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά σε προστατευμένο περιβάλλον, στο www.chaniafilmfestival.com, γνωστοποίησε ο διευθυντής του φεστιβάλ Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

«Το φεστιβάλ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που στηρίζει η Περιφέρεια», δήλωσε δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

 Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υλοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός από εργαστήρια και masterclasses, σε φυσικό και διαδικτυακό περιβάλλον, και ειδικά εργαστήρια για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και για όλους τους φίλους του κινηματογράφου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών του Δήμου Χανίων Γιάννη Γιαννακάκη, «το φεστιβάλ μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες “ταξιδεύει” παντού και γίνεται διεθνές».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εκπαιδευτική διάσταση του φεστιβάλ επισημαίνοντας ότι « είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από το φεστιβάλ προβάλλονται εργασίες παιδιών σχολικών μονάδων».

Στη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε ότι όλες οι δράσεις του 8ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων σχεδιάζονται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία από τη διάδοση του Covid19. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και θερμομέτρηση, ενώ για όλες τις δράσεις θα είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσης.

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι με ελεύθερη είσοδο και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Όπως επισήμανε ο γραμματέας του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου Μανώλης Κελαϊδής, «το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός».

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, με μια ταινία-ντοκιμαντέρ, σε πρώτη προβολή, με τίτλο «Μελίνα- Γεννήθηκα Ελληνίδα», παραγωγή της COSMOTE TV.

Παράλληλα στους δύο ορόφους του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, φιλοξενείται, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων, μια μεγάλη έκθεση για την Μελίνα Μερκούρη που περιλαμβάνει κινηματογραφικές και θεατρικές αφίσες, φωτογραφίες από τις καλλιτεχνικές και πολιτικές δραστηριότητές της, δίσκους μουσικής, σπάνια θεατρικά προγράμματα, περιοδικά και αποκόμματα εφημερίδων, απ’ όλο τον κόσμο. Το υλικό καλύπτει τη χρονική περίοδο 1920 -1994.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί επετειακό βιβλίο που φέρει το όνομά της Μελίνας Μερκούρη με υπότιτλο, «όταν στην Ελλάδα ο Πολιτισμός έγινε πρωτοσέλιδο».

Το 8ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού, και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Υποστηρίζονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης. Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ.

Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και έχουν την συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.zougla.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp