ΥΠΠΟΑ: Λήγει την Τρίτη η προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Στις 20 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία εγγραφής στο μητρώο καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Τα πολλά προβλήματα των επαγγελματιών του πολιτισμού, αναδείχθηκαν με εμφατικό τρόπο στην περίοδο της πανδημίας» τονίζει το υπουργείο Πολιτισμού και προσθέτει ότι η δημιουργία του μητρώου «κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να μπει τάξη στο μέχρι σήμερα αχαρτογράφητο τοπίο του πολιτισμού, να χαραχθούν ευεργετικές δημόσιες πολιτικές για τους επαγγελματικούς κλάδους και τρόποι στήριξης των εργαζομένων του πολιτισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Οι Μεγάλες Νίκες – Στα Όρια του Μύθου και της Ιστορίας»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου [εικόνες]

Η ανακοίνωση του υπουργείου συνεχίζει αναφέροντας τις τροποποιήσεις που έχουν ήδη γίνει προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγγραφούν, δηλαδή τις «40 επιπρόσθετες επαγγελματικές ειδικότητες, την δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων και την δυνατότητα τροποποίησης εγγραφής».

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το μητρώο δεν απαιτεί την επισύναψη στοιχείων. Αρκείται στις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων του Πολιτισμού. Η κάθε δήλωση ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο. Με την εγγραφή στο μητρώο, οι αιτούμενοι καθίστανται δικαιούχοι των εξής ποσών: 534 ευρώ για τον μήνα Σεπτέμβριο, 534 ευρώ για τον μήνα Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με την υπ’ αρ. Οικ. 39436/994/30.9.2020 (Β’ 4270) ΚΥΑ, καθίστανται επιπλέον δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με ποσό 800 ευρώ (Μαρτίου-Απριλίου), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ως άνω ΚΥΑ».

Τέλος, το μητρώο «δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση ή χρήση των προσωπικών δεδομένων όσων εγγραφούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την ταυτοποίηση και τον αυτόματο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη λάβει, ή δεν δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.Πηγή:www.iefimerida.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp