Τα αποτελέσματα της φάσης ΙΙΙ των δοκιμών του Sputnik-V θα περιέχουν στοιχεία από 5,000-10,000 εθελοντές

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης ΙΙΙ του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που να προέρχονται από τον εμβολιασμό 5.000-10.000 εθελοντών, δήλωσε σήμερα ο Ντενίς Λογκουνόφ , αναπληρωτής διευθυντής και αρμόδιος για επιστημονικές έρευνες του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, το οποίο έχει αναπτύξει το εν λόγω εμβόλιο.

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, στις οποίες συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόσχα από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν. Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο. Ο Λογκουνόφ είπε επίσης ότι ο εθελοντής που συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα μπορέσει να ενημερωθεί αν του έχει χορηγηθεί το εμβόλιο ή το πλασέμπο μόνο αφότου ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι το Ταμείο σχεδιάζει να ξεκινήσει την διάθεση του εμβολίου Sputnik-V κατά το κορωνοϊού στην Αργεντινή και στο Περού στο προσεχές μέλλον.

“Σύντομα θα ανακοινώσουμε την συμφωνία που έχουμε με την Αργεντινή, την συμφωνία με το Περού που θα ακολουθήσουν τις συμφωνίες που έχουμε ήδη κάνει με το Μεξικό και την Βραζιλία και μια σειρά άλλες χώρες”, δήλωσε ο Κιρίλοφ προσθέτοντας ότι η διάθεση του εμβολίου στην Λατινική Αμερική μπορεί να αρχίσει τον Δεκέμβριο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή:www.reporter.com.cy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp