Γερμανία: και ο στρατός στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Σε δώδεκα πόλεις και περιοχές στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, περισσότεροι από 150 στρατιώτες του ομοσπονδιακού στρατού βοηθούν στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού – με την τάση να αυξάνεται συνεχώς.

Σχεδόν χωρίς εξαίρεση, υποστηρίζουν τις υγειονομικές αρχές στην παρακολούθηση των επαφών των νεο – επιμολυσμένων ατόμων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης του στρατού.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων, εξετάζονται και αναμένονται περαιτέρω αιτήματα για βοήθεια από δήμους και περιφέρειες, ανέφερε.

Μόνο στο Dortmund, 40 τουλάχιστον στρατιώτες εκτελούν τηλεφωνικές υπηρεσίες,  προκειμένου να επικοινωνούν με όλους όσους είχαν σχέση με κάποιον που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Παρόμοιες αποστολές αυτού του τύπου διεξάγονται στην Κολωνία αλλά και σε άλλες πόλεις όπως το Bielefeld, Gelsenkirchen, Duisburg, Hagen, Remscheid και Wuppertal.

Σε όλη τη Γερμανία, ο στρατός έχει σε ετοιμότητα 15.000 στρατιώτες ως “βοηθητικά χέρια” στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εάν οι δήμοι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν  με το υπάρχων διαθέσιμο προσωπικό τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για υποστήριξη από τον Ομοσπονδιακό στρατό.

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ο στρατός έχει ανταποκριθεί μέχρι τώρα σε περίπου 120 αιτήματα για διοικητική βοήθεια από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένωνΠηγή:www.iatronet.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp