ΚΥΠΡΟΣ: Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για ‘εκλογή’ Τατάρ – ‘Είμαστε έτοιμοι…’

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι η ανάδειξη του Τ/κ ηγέτη είναι απόφαση των Τουρκοκυπρίων και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα είναι σεβαστό.

‘Αυτό που έχει σημασία είναι να ανταποκριθεί ο νέος Τ/κ ηγέτης στην πρόσκληση του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών για άτυπη πενταμερή’, ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Ερωτηθείς για τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Ερσίν Τατάρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ‘δεν θα ήθελα να προδικάσω την στάση και τις θέσεις του κ. Τατάρ. Έχουμε ένα συμφωνημένο πλαίσιο, τις συγκλίσεις, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και την πρόθεση της πλευράς μας να προσέλθει στις συνομιλίες’.

‘Πρέπει να αναμένουμε πως θα αντιδράσει η άλλη πλευρά όταν μας καλέσει ο Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών. Σημασία έχει ότι από δικής μας πλευράς, η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο τραπέζι τον διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση’, συμπλήρωσε ο κ. Κούσιος.

Πέραν τούτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι αυτή που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις.Πηγή:www.tothemaonline.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp