Παπαθανάσης: Πρόθεσή μας η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και το κάνουμε με κάθε τρόπο | The Indicator

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, για την πορεία του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, αλλά και για την πορεία της οικονομίας και την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό,  δε θα υπάρξει οριζόντιο Lockdown, αλλά τοπικά όπου αυτά απαιτούνται. «Αυτή τη στιγμή ο χάρτης της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε και πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη.

Για περαιτέρω τοπικά lockdown και σε άλλες περιοχές της χώρας, υποστήριξε πως πρόκειται για μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση, κατά συνέπεια δεν μπορεί να προαναγγελθεί κάτι τέτοιο. Το μόνο σίγουρο είναι η εφαρμογή των μέτρων όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτική Προστασία.

Αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων λέγοντας πως θα δοθούν έξι δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

«Δε σταματάει η ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει τους μικρούς επαγγελματίες, καθώς είπαμε ότι θα κρατήσουμε πυρομαχικά για να φτάσουμε στο τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το megatv.com,  πως δε θα υπάρξει παράταση για τον αναπτυξιακό νόμο, αλλά αμέσως μετά θα υπάρξει νέος κύκλος επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή όλων όσοι έχουν κάνει αίτηση και να ξεκινήσουν οι επαγγελματίες τις επενδύσεις τους.

«Η πρόθεση του υπουργείου ανάπτυξης είναι να στηρίξει την πραγματική οικονομία και το κάνει με κάθε τρόπο», είπε σχετικά.

Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα είπε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, ωστόσο εξαρτάται από τον δημοσιονομικό χώρο.

Για την εξέλιξη της οικονομίας και την πορεία της μετά το πέρας της πανδημίας, υποστήριξε πως «από το πρώτο εξάμηνο φαίνεται ότι είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες του νότου, το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης είναι έτοιμο και θα κατατεθεί έως το τέλος του μήνα».

«Αισιοδοξούμε ότι γρήγορα θα επανέλθουμε», κατέληξε.

Πηγή:indicator.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp