Κορωνοϊός: Στη σκιά της πανδημίας η Ευρώπη | MEGA TV

Κλειστά καταστήματα και λίγοι περαστικοί. Το Παρίσι ερήμωσε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές για να συγκρατήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Χθες στη Γαλλία καταγράφηκαν 25.000 κρούσματα, αριθμός ελαφρώς μειωμένος αλλά εξίσου απειλητικός με τις περισσότερες από 30.000 μολύνσεις της προηγούμενης ημέρας.

Μέχρι τα μεσάνυχτα εστιατόρια και μπαρ ήταν γεμάτα με πελάτες που θέλησαν να περάσουν με τις παρέες τους τις τελευταίες ώρες πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Για τουλάχιστον ένα μήνα 20 εκατομμύρια Γάλλοι – κάτοικοι του Παρισιού και άλλων οκτώ μεγάλων πόλεων θα πρέπει να μένουν στα σπίτια τους από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Αν δεν διαθέτουν βεβαίωση μετακίνησης για σημαντικό λόγο, θα πληρώνουν πρόστιμο 135 ευρώ. Όσοι υποτροπιάζουν κινδυνεύουν με 6μηνη φυλάκιση και πρόστιμο έως 3.750 ευρώ.

Μεγάλη Βρετανία

Τα μεσάνυχτα ακριβώς η βρετανική πρωτεύουσα εισήλθε σε καθεστώς υψηλού συναγερμού και οι χιλιάδες νεαροί που είχαν γεμίσει τα μπαρ στη δημοφιλή περιοχή του Σόχο συνέχισαν το πάρτι στους δρόμους. Κάποιοι διοργάνωσαν και διαδήλωση εναντίον των μέτρων ενώ δεν έλειψαν και οι συλλήψεις.

15.650 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν μόνο χθες στη Βρετανία, ενώ η χειρότερη έξαρση είναι στην Αγγλία. Ο μισός πληθυσμός της Αγγλίας, δηλαδή 28 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Βέλγιο

Μετά την καταγραφή άνω των 10.000 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ημέρα, απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί αποφάσισε και η κυβέρνηση του Βελγίου.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, για τουλάχιστον ένα μήνα. Κλειστά θα είναι το ίδιο διάστημα μπαρ και εστιατόρια.

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας – 10.925 σε ένα 24ωρο

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα η Ιταλία, τον μεγαλύτερο αριθμό από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ωστόσο οι θάνατοι είναι – ευτυχώς – πολύ λιγότεροι από την τραγωδία που έζησε η χώρα στα τέλη Μαρτίου.

Μέσα σε μια ημέρα διαγνώστηκαν στην Ιταλία 10.925 νέα κρούσματα (αύξηση 30% μέσα σε 2 ημέρες) ενώ υπέκυψαν στον ιό 55 άνθρωποι.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι τώρα σχεδόν διπλάσιος από τα τέλη Μαρτίου όταν κυμαινόταν στις 6.000 -7.000 και οι θάνατοι ξεπέρασαν τότε τους 900 σε μια ημέρα.

Αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι στις αρχές της πανδημίας οι γιατροί αιφνιδιάστηκαν, ήξεραν λιγότερα για τον ιό, και υπήρχαν λιγότερες υποδομές στα νοσοκομεία.

Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν έχουν γεμίσει ακόμα οι μονάδες εντατικής στην Ιταλία, αν και βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτό το σημείο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε θα ανακοινώσει απόψε νέα μέτρα, μεταξύ αυτών ίσως και τοπικά lockdown.

 

Πηγή:www.megatv.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp