Συγκέντρωση για την υγεία με σύνθημα: «Η Υγεία είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα» (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Παναιτωλίου Τριχωνίδας διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Οκτώβρη, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για την υγεία με σύνθημα: «Η Υγεία είναι αγαθό, όχι εμπόρευμα».  

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μάκης Αραβανής, παθολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Οι διοργανωτές κατήγγειλαν όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που τσάκισαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μειώνοντας τους προϋπολογισμός ενισχύοντας τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μετατρέποντας την Υγεία σε εμπόρευμα αδιαφορώντας για την υγεία του λαού και των παιδιών του. Τα κενά στα νοσοκομεία είναι τεράστια. Λείπουν χιλιάδες γιατροί και 24.000 νοσηλευτικό, τεχνικό κτλ προσωπικό, το 20% των εργαζομένων είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η επίθεση αυτή δεν άφησε απέξω και την τοπική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης όπως την ονομάζουν στα χαρτιά. Συνταξιοδοτήθηκαν οι δύο νοσοκόμες και θεώρησαν πολυτέλεια να τις αντικαταστήσουν. Έτσι αυτό που έχουμε στην ουσία είναι η συνταγογράφηση για 60 μέρες το χρόνο.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν:

1) Μία σύγχρονη τοπική μονάδα Υγείας που να προσφέρει πράγματι Πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόληψη και στους 5.000 κατοίκους του χωριού μας, στα παιδιά μας, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους. Μία μονάδα που θα λειτουργεί σε ημερήσια βάση και θα απαντάει και στην οδοντιατρική περίθαλψη.

2) Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στο Νοσοκομείο με θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης να νομιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

3) Να δοθούν δωρεάν τα μέτρα προφύλαξης, μάσκες και αντισηπτικά.

4) Μπροστά στην πανδημία να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας».

Πηγή:www.902.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp