ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Ο παράξενος και απόκοσμος κόσμος που έρχεται – Parallaxi Magazine

Επισκεφθείτε ένα ξενοδοχείο φρίκης για διακοπές «techno-orientalist» με τη συλλογή AW20 του Xander Zhou.

Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Idan Barazani παρουσιάζει τη φουτουριστική συλλογή του Xander Zhou φθινόπωρο / χειμώνας 2021 σε μια μεταφυσική νέα ταινία.

Ο σκηνοθέτης που εδρεύει στη Νέα Υόρκη παίρνει την αισθητική του «techno-orientalism» της μόδας και το βάζει σε υπερδιάστημα σε μια διαφήμιση για διακοπές όπως καμία άλλη δεν έχουμε δει μέχρι τώρα.

Το Emotion Inn ανοίγει με τους επισκέπτες να κάνουν check in σε ένα ιαπωνικό ξενοδοχείο και να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις. Το γυμναστήριο τατάμι, την τραπεζαρία, το onsen και το θέατρο Kabuki. Οι δραστηριότητες που γίνονται εκεί είναι απότοκα μιας παράξενης ατμόσφαιρας.

Σε συνεργασία με την Taka Arakawa για τη δημιουργική κατεύθυνση, ο Barazani συμπυκνώνει τον πανασιατικό πολιτισμό σε σουρεαλιστικές δομές για να δημιουργήσει μια ταινία που σπρώχνει την οπτική ζώνη άνεσής μας.

Εικόνες που θρυμματίζουν την πραγματικότητα με οράματα κινούμενων μερών του σώματος, ραδιενεργού σάουνας και δυαδικών φιλοξενούμενων. Ο Μπαραζάνι ζωντανεύει το όραμα του σχεδιαστή για έναν διαχωρισμένο κόσμο σε μια μοναδική ταινία που κάνει την αρμονία να μοιάζει με σύγκρουση και η συμμετρία να φαίνεται τρομερή.

Τα σχέδια του Xander Zhou είναι μια εκδήλωση της γοητείας του με πολλαπλούς εαυτούς και την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουμε σε παράλληλα σύμπαντα. Αποφάσισε να επινοήσει τον όρο «homo multiversalis» ως έναν τρόπο για να συνδυάσει τις επαναλήψεις ενός ατόμου.

«Λόγω του COVID-19 και των περιορισμών στα ταξίδια, ήθελα να δημιουργήσω μια εικονική διαφήμιση διακοπών», λέει ο σχεδιαστής. «Η ταινία ήταν εμπνευσμένη από ιδέες διαστήματος, διαφορετικές διαστάσεις, πόσα« yous »υπάρχουν και πόσες προσωπικότητες έχετε.»

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς χαρακτήρες της ταινίας είναι ο χορευτής Butoh – ένας ασκούμενος σε ένα στυλ ιαπωνικού χορού που εστιάζει στη λεπτομερή κίνηση, την εσκεμμένη ακινησία και την αυξημένη ένταση. «Χρησιμοποιεί τον χορό ως μορφή γλώσσας», λέει ο Xander Zhou. «Δεν χρειάζεται να μιλήσει ή να σχηματίσει καμία σύνδεση με ανθρώπους. Έχει μια μυστηριώδη δύναμη. ” Μια δύναμη που φαίνεται να υπερβαίνει τη συνείδηση ​​και την υλική μορφή.

Το Emotion Inn κρατά αναμνήσεις από έναν παλιό κόσμο που προσπαθεί να διατηρηθεί σε έναν νέο και ατελείωτο χώρο. Επηρεάζεται από το έργο και την αισθητική του Xander Zhou, εμπνευσμένο από το μέλλον και τον τεχνολογικό κόσμο, και φαντάζεται μια εξελιγμένη διάσταση που τα συνδυάζει όλα.

Πηγή: Nowness

Πηγή:parallaximag.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp