Από το «This Is Cyprus» στην παραίτηση και την ανάληψη ευθυνών

Οι πολιτικές εξελίξεις και αποκαλύψεις βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος, με τους χρήστες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να ζητούν την άμεση παραίτηση του Προέδρου της Βουλής και την απόδοση ευθυνών. Η πολιτική του τόπου αντιμετωπίζει μια βαθύτατη κρίση που αποκτά άμεσα κοινωνικές διαστάσεις με έντονη πια την αμφισβήτηση των θεσμών. 

Υπό πίεση και με καθυστέρηση η παραίτηση…

Οι αποκαλύψεις δεν έφεραν τις άμεσα αναμενόμενες παραιτήσεις. 

Την αρχή έκανε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνης, υποβάλλοντας την παραίτησή του το μεσημέρι της Τρίτης με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα, Άντρο Κυπριανού. Κατά τον ίδιο, αυτή του η κίνηση θα δώσει στο κόμμα τη δυνατότητα «να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.»

Παρά, ωστόσο, τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις πολιτικές απαιτήσεις για άμεση παραίτηση Συλλούρη, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής δεν προβαίνει σε αντίστοιχη κίνηση, αλλά αρκείται στην ανακοίνωση της αποχής του από τα καθήκοντά του. Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ζητάει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας «εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Σε μια προσπάθεια να ασκήσουν περαιτέρω πίεση βουλευτές δηλώνουν ότι δε θα προσέλθουν στα έδρανα της Επιτροπής θεσμών, εκτός αν υπάρξει παραίτηση.Πηγή:www.alphanews.live

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp