Όρκος τιμής για τίτλο και πορεία στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Ως μία μεγάλη πρόκληση, μετά τον οδυνηρό και άδοξο αποκλεισμό από τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, βλέπουν οι παίκτες και τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, την επίτευξη στόχων στην Ελλάδα (και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις) και την Ευρώπη.

Για να πετύχουν γνωρίζουν πως πρέπει σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο τους, να παίζουν σαν να είναι τελικός. Το μεγάλο φετινό στοίχημα μετά την απώλεια του Champions League, προσδιορίστηκε, προ ημερών στα αποδυτήρια της ομάδας. Εκεί όπου έδωσαν «όρκο τιμής» οι παίκτες, ο Φερέιρα και όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι της ομάδας. Το Πρωτάθλημα αποτελεί τον μεγάλο στόχο. Είναι μία δύσκολη προσπάθεια, καθώς μετά την ανανέωση του ρόστερ λόγω και του εξορθολογισμού και της προσθήκης νέων παικτών (με αποτέλεσμα να «πέσει» ο μέσος όρος ηλικίας), ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί όλοι να επικεντρωθούν σε αυτό.

Παράλληλα με την πορεία Πρωταθλητισμού, στον ΠΑΟΚ (μέσα στα αποδυτήρια για την ακρίβεια) πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν μία αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία στους ομίλους του Europa League. Θέλουν να…ξεχειμωνιάσουν στην Ευρώπη και να οδηγήσουν την ομάδα, αρχικά (μετά τους ομίλους) στους «32» της διοργάνωσης και ακόμη παραπέρα. Η παράλληλη πορεία σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη, δεν επιτεύχθηκε για τον Δικέφαλο τα προηγούμενα χρόνια. Υστέρησε πολύ στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στην ειδική βαθμολογία και να χάσει πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας, του «κόστισαν» και στις κληρώσεις που έγιναν.

Όπως έλεγαν με νόημα στη «Μ» τις προηγούμενες ημέρες, αρκετοί παίκτες του Δικεφάλου: «Θέλουμε να πετύχουμε και στους δύο θεσμούς. Και φυσικά όταν έρθει η ώρα του Κυπέλλου, να προχωρήσουμε και σε αυτόν. Θέλουμε να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη και παράλληλα να είμαστε μέσα στον βασικό στόχο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Πρόκειται για δύο «μαραθώνιους», στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούμε».

Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του, συνεχόμενους αγώνες και ο Φερέιρα καλείται να αξιολογήσει σωστά το υλικό του και να συμβάλει με τις επιλογές του, στην επιτυχημένη παράλληλη πορεία της ομάδας. Το ίδιο θα κληθούν να κάνουν και οι παίκτες που θα επιλέγονται σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ απέτυχε παταγωδώς στην Ευρώπη καθώς αποκλείστηκε από την Σλόβαν, πρόπερσι συμμετείχε στους ομίλους του Europa League αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τις απαιτήσεις των αγώνων καθώς το βάρος δόθηκε κυρίως στο Πρωτάθλημα που όντως κατακτήθηκε. Και πριν από τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ είχε μείνει πάλι εκτός ομίλων καθώς είχε αποκλειστεί από την άσημη Εστερσουντ.

Πλέον στους ομίλους του Europa League και στο Πρωτάθλημα, η ομάδα καλείται να ανταποκριθεί, με επιτυχία, στο σερί των αγώνων. Μπορεί να τα καταφέρει, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ; Οι πρωταγωνιστές τονίζουν πως μπορούν. Και αυτή την προσπάθεια, θα την παρακολουθούμε συνεχώς σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Είπαμε, είναι μία πρόκληση, ένα στοίχημα, το οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει.Πηγή:www.metrosport.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp