Επιστρέφουν τα Βραβεία Αργώ: Οκτώ επιδραστικοί Έλληνες του εξωτερικού θα λάμψουν στην livestream εκδήλωση

Τα ποσοστά καταδεικνύουν πως όσοι Έλληνες φεύγουν μόνιμα για το εξωτερικό, με πτυχία και μεταπτυχιακά οι περισσότεροι, γρήγορα στέκονται στα πόδια τους, δικτυώνονται και ξεκινούν την καριέρα τους στη νέα χώρα, με αποτέλεσμα να μην είναι λίγες οι περιπτώσεις που διαπρέπουν τόσο ώστε να θεωρούνται επιδραστικοί κι αξιομνημόνευτοι στον τομέα τους.

Με στόχο να τιμήσουν τα πιο εξέχοντα παραδείγματα, τα Βραβεία Αργώ επιστρέφουν τη φετινή χρονιά, παρά τις όποιες αντιξοότητες, κι έχοντας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα διοργανώνουν διαδικτυακή τελετή απονομής (ανοιχτή στους θεατές με livestream κατόπιν δήλωσης συμμετοχής εδώ), απ’ την οποία θα προκύψουν οι νικητές των βραβείων για το 2020. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελών, υπό την αιγίδα της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω προβολή της σύγχρονης ελληνικής σφραγίδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στις χώρες του εξωτερικού.

Οκτώ διακεκριμένα κι επιφανή ονόματα θα παραλάβουν τίτλους το βράδυ της επόμενης Πέμπτης, οι οποίοι θα προέρχονται από τους τομείς των Επιστημών, του Πολιτισμού και Τεχνών, της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας, της Ανθρωπιστικής Προσφοράς, της Προσφοράς στα Κοινά, του Αθλητισμού και της Γαστρονομίας.

Οκτώ διακεκριμένα κι επιφανή ονόματα θα παραλάβουν τίτλους το βράδυ της επόμενης Πέμπτης (22/10, 7 μ.μ.), οι οποίοι ανταποκρίνονται σε ισάριθμες κατηγορίες: Βραβείο Επιστημών, Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών, Βραβείο Επιχειρηματικότητας, Βραβείο Καινοτομίας, Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά, Βραβείο Αθλητισμού και Βραβείο Γαστρονομίας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και πρόκειται να παραστούν τα μέλη της επιτροπής που έκανε την αξιολόγηση, με πρόεδρο τον ομότιμο καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρώην πρόεδρο του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Βασίλη Σκουρή.

Αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής: Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO), Παναγιώτης Γιαννάκης, (προπονητής καλαθοσφαίρισης), Νικηφόρος Διαμαντούρος,(ακαδημαϊκό, πρώην ευρωπαίος διαμεσολαβητής), Χρήστος Ζερεφός (ακαδημαϊκός, επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών), Άννη Ηλιοπούλου (επιχειρηματίας – εκδότρια), Σταύρος Μπένος (πρόεδρος Σωματείου «Διάζωμα»), Μιχάλης Μπλέτσας (ερευνητής/διευθυντής Πληροφορικής του MIT Media Lab), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (επιχειρηματίας), Σπύρος Α. Παππάς, (δικηγόρος, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης «Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών») και Αθανάσιος Σαββάκης (επιχειρηματίας).Πηγή:www.athinorama.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp