Διαβεβαίωση Πούπουζα σε Λύρα για άμεση ενίσχυση της Μεσσηνίας με αστυνομικούς – ert.gr

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη μετέβη χθες αντιπροσωπία του Δ.Σ. της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης, Νικόλαος Ρούτσης, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελιγαλά και γραμματέας της ΕΠΚΜ, Αλκιβιάδης Φρέσκας, συναντήθηκαν με τον Μεσσήνιο γενικό περιφερειακό διευθυντή Πελοποννήσου της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Λύρας επισήμανε πως οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής μας εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την κάθε είδους παραβατικότητα που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, ιδιαιτέρως στην περιφέρεια της Μεσσηνίας και τα χωριά της, και συζήτησαν με τον κ. Πούπουζα για την καθυστέρηση εφαρμογής και υλοποίησης του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον κ. Λύρα, ο περιφερειακός διευθυντής ενημέρωσε πως με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα μετακινηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας εντός των προσεχών λίγων ημερών ικανός αριθμός αστυνομικών για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα δύναμη.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας σημείωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας πως «η αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας, είναι δεδομένη, γι΄αυτό και απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες μας για να βρεθούν εφικτές λύσεις που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή με όρους ισονομίας για όλους… Η ασφάλεια και η ηρεμία σε μια περίοδο που η μεσσηνιακή ύπαιθρος ετοιμάζεται για την ελαιοσυγκομιδή πρέπει να επιστρέψει, και η ζωή σε πόλεις και χωριά να βρει ρυθμούς ανάπτυξης και προκοπής», συμπλήρωσε ο κ. Λύρας.

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή:www.ert.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp