Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην Ιμβρο

ΙΜΒΡΟΣ. Ο Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος τέλεσε, μετά τη Θεία Λειτουργία, τον Αγιασμό για τα ελληνικά σχολεία της Ιμβρου.

Παρόντες όλοι οι ιερείς του νησιού, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και αγάπη και να ξεπεραστεί με τη βοήθεια του Θεού η πανδημία του κορωνοϊού.

O Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τα παιδιά να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στις εκκλησίες, να βοηθούν τους ιερείς και γενικότερα να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία, ώστε «να ξαναγίνουμε όλοι μια μεγάλη οικογένεια, να μεγαλώνουμε όλοι μαζί, να αγαπάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο».

Κλείνοντας μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές, την ευλογία και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε ο Θεός να φωτίσει και ταυτόχρονα να διαφυλάξει όλη τη σχολική κοινότητα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά στο έργο και την αποστολή της.

Εθνικός Κήρυξ

Ελληνες Ορθόδοξοι της Ιμβρου μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας στο τέλος της οποίας ο Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα στα ελληνικά σχολεία της Ιμβρου ξεκίνησαν και συνεχίζονται διαδικτυακά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ μόνο για τους τελειόφοιτους της φετινής χρονιάς, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ξεκίνησε ένας συνδυασμός εξ αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι συγκεκριμένοι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο τους δύο ημέρες την εβδομάδα.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Μητροπολίτης Ιμβρου και Τενέδου Κύριλλος διανέμει αντίδωρο στους μαθητές και τους εκκλησιαζόμενους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Πηγή:www.ekirikas.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp