Πηλείδου: Η κατάργηση του ΚΕΠ επηρεάζει την κυπριακή οικονομία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πριν εκδήλωση για την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, η κ. Πηλείδου είπε πως χαρακτηριστικά πως «σίγουρα επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία», προσθέτοντας ότι τόσο το Υπουργείο της όσο και τα υπόλοιπα Υπουργεία «βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης και εξαγγελίας πολλών σχεδίων, τα οποία πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν πολύ στην ανάκαμψη της οικονομίας».
 
Σε σχέση με τα θέματα του Υπουργείου της, η κ. Πηλείδου ανέδειξε τα σχέδια που αφορούν κυρίως στην ψηφιακή οικονομία, την κυκλική οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη.

«Έχουμε κάνει προτάσεις προς την ΓΔ ΕΠΣΑ όσον αφορά και την αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης (της ΕΕ), το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας προσφέρει τα εργαλεία για να διαμορφώσουμε σχέδια τα οποία στα επόμενα χρόνια μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: Μονόδρομος η αποχώρηση Συλλούρη (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Επεσήμανε ακόμη πέραν των κινήτρων, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα ταχείας δραστηριοποίησης εταιρειών, όπου οι εταιρείες μπορούν να έχουν στήριξη για την ταχεία δραστηριοποίηση στην Κύπρο και για την ταχεία αδειοδότηση, «οπότε και εκεί θα έχουν την στήριξη του Υπουργείου τόσο καινούργιες όσο και υφιστάμενες εταιρείες όσον φορά την επέκταση των δραστηριοτήτων τους.
 
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνδυασμός κινήτρων που μελετάται από την κυβέρνηση για να υποκαταστήσει το πρόγραμμα που έχει καταργηθεί, η κ. Πηλείδου απάντησε «ναι σίγουρα», προσθέτοντας ότι τα σχέδια του Υπουργείου της θα τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά αρχίζοντας από τον Ιανουάριο του 2021. «Οπότε, πιστεύω ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός θα δώσει μια νέα ώθηση στις επιχειρήσεις και ευρύτερα είμαστε ανοικτοί και σε εισηγήσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο ούτως ώστε να διαμορφώσουμε όλα αυτά πλάνα ανάλογα», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός Ενέργειας είπε πως υπάρχει προβληματισμός, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό η ίδια είχε αναφέρει ότι «είναι δύσκολη η περίοδος την οποία διανύουμε και λόγω κορωνοϊού και των άλλων εξελίξεων και επομένως πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο όσο πιο πολύ μπορούμε».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Πηγή:economytoday.sigmalive.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp