Ζωτικότητα με 2 ακτινίδια την ημέρα για 2 εβδομάδες

Έρευνα του University of Otago, έδειξε ότι ενήλικες με χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης C μπορούν να βελτιώσουν τα αισθήματα ζωτικότητας τρώγοντας 2 ακτινίδια την ημέρα, για 2 εβδομάδες.

Η έρευνα υπογραμμίζει τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης βιταμίνης C μέσω ολόκληρου φρούτου, όπως το ακτινίδιο.

Η επίδραση που παρατηρήθηκε ήταν πιο τονισμένη από αυτή σε πληθυσμό που λάμβανε βιταμίνη C κυρίως σε μορφή συμπληρώματος.

Στην έρευνα, έλαβαν μέρος 167 συμμετέχοντες, 18 έως 35 ετών, με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C στην έναρξη και χωρίστηκαν τυχαία σε 3 ομάδες- ομάδα που κατανάλωνε ακτινίδια, ομάδα που λάμβανε συμπλήρωμα (250 mg) και ομάδα placebo.

Κάθε μέρα για 4 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες έτρωγαν 2 ακτινίδια ή λάμβαναν χάπι. Μετρήθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης και ερωτηματολόγια έδειξαν στοιχεία για τη διάθεση, την κούραση και την ευεξία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα βιταμίνης C στην ομάδα των ακτινιδίων και στην ομάδα του χαπιού αυξήθηκε σε φυσιολογικό επίπεδο εντός 2 εβδομάδων. Τα επιπλέον οφέλη στη ζωτικότητα, αναφέρθηκαν από την ομάδα που κατανάλωσε ακτινίδια.

Η βιταμίνη C έχει πολλές λειτουργίες στον οργανισμό και στον εγκέφαλο και αυξάνει την παραγωγή ορμονών και νευροδιαβιβαστών. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αδρεναλίνη, η σεροτονίνη και η οξυτοκίνη που ελέγχουν το επίπεδο στρες, ρυθμίζουν τη διάθεση και προάγουν αισθήματα ευεξίας.

Η Margreet Vissers, δήλωσε ότι αν και είναι γνωστές οι σχέσεις βιταμίνης C και σωματικής λειτουργίας, η νέα έρευνα δίνει ρόλο στη βιταμίνη και όσον αφορά τις νοητικές λειτουργίες. Η έρευνα επίσης υπέδειξε ότι πρόσληψη από φρούτο οδηγεί σε επιπλέον οφέλη στη νοητική λειτουργία.

Ο Dr. Conner δήλωσε ότι αυξάνοντας τα επίπεδα βιταμίνης C μέσω ολόκληρων τροφών όπως ακτινίδια, οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν και άλλες ουσίες που θα ωφελήσουν περισσότερα συστήματα στον οργανισμό και τον εγκέφαλο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nutrients.

Πηγές: Nutrients.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένωνΠηγή:www.iatronet.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp