14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

H πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του 2020 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, σε 34 πόλεις και 41 χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 την 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ο κεντρικός της πυρήνας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμα στην Ελλάδα είναι η παρακίνηση στις παρέες, να επιλέξουν ένα άτομο που δεν θα πιεί ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του οδηγού της. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την αυστηρή εφαρμογή όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.). Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί όσο πιο μακριά γίνεται, για να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει κάποτε να σταματήσει. Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

ENXA2020

Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς θα βρίσκονται σε επιλεγμένα στέκια νυχτερινής διασκέδασης, για να θυμίσουν πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να οδηγήσουν. Παράλληλα, θα προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «οδηγό της παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο οδηγός της παρέας». Διαφορετικά, οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς θα προτείνουν να αφήσουν τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή κάποιο ταξί για την ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι.

Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» έχει συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών). Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Πολύτιμοι συνεργάτες το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων & Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Civitas Destinations, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Μεταφορών & Λήψης Αποφάσεων Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην Αττική τα σημεία των δράσεων εξυπηρετούνται όλο το βράδυ από δρομολόγια μετρό, ηλεκτρικού, λεωφορείων και τρόλεϊ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (πηγή: Iνστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς).Πηγή:www.4troxoi.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp