Κλινική άσκηση και εφαρμογές της τεχνολογίας στην υγεία

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 2020 – 10:00

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ

Η 1η θεματική ημερίδα του διιδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» – Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών την 1η Θεματική Ημερίδα του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 14/10/2020 και Πέμπτη 15/10/2020, στο κεντρικό αμφιθέατρο «Γεώργιος Παπαδριέλλης» στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, στην Πανεπιστημιούπολη και θα ακολουθήσει ένα τριήμερο δια ζώσης εντατικών μαθημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Η έναρξη γίνεται την Τετάρτη 14/10 και ώρα 10:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο «Γεώργιος Παπαδριέλλης» με χαιρετισμό της διευθύντριας του μεταπτυχιακού και κοσμήτορα της Σχολής Ελένης Δούδα.

Στη διημερίδα θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα εργαστηριακά σεμινάρια προβάλλοντας την αξία της άσκησης στη βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας ατόμων με καρδιο-μεταβολικά νοσήματα και θα παρουσιαστούν οι τρόποι αξιολόγησης προβλημάτων κίνησης σε άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Επίσης, θα συνδεθεί η θεωρία με την πράξη με την εφαρμογή πρωτοκόλλων διαλειμματικής άσκησης στο σύγχρονο γυμναστήριο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και τα δικά τους προγράμματα άσκησης, τα οποία υλοποίησαν στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική Άσκηση και Εφαρμογές της Τεχνολογίας στην Υγεία» παρέχει εξειδικευμένη γνώση σχετικά με την επιστήμη της κλινικής άσκησης και των εφαρμογών της τεχνολογίας στην υγεία, διαμέσου ακαδημαϊκής και εφαρμοσμένης διδασκαλίας και έρευνας, χρησιμοποιώντας σύγχρονες διεπιστημονικές και διαθεματικές προσεγγίσεις και μεθόδους εκπαίδευσης.

Στη διημερίδα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού και η χρήση μη ιατρικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Για να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος https://clinextech.phyed.duth.gr/.Πηγή:www.xronos.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp