Κάλεσμα ενότητας και αγώνα στο νέο συλλαλητήριο για την υγεία και τα εργασιακά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Νέο ενωτικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, να πλαισιώσουν τα Σωματεία τους και να δώσουν ενωτικούς μαζικούς αγώνες για την υγεία και τα δικαιώματά τους, έγινε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν απόψε στην Καλαμάτα Συνδικάτα της περιοχής…

Ήταν μια κινητοποίηση που σκοπό είχε να δείξει ότι ακόμη περισσότερο στην περίοδο της πανδημίας η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνεται ενώ αντίθετα στο κεφάλαιο προσφέρονται τα περισσότερα απ’ όσα αυτό ζητάει και πως ο μόνος δρόμος για τον εργαζόμενο είναι η αντίδραση και ο αγώνας για να ξανακερδίσει όσα του έχουν αφαιρεθεί. 


Θανάσης Αθανασόπουλος

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23 Μάρτη, όπου χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,  Θανάσης Αθανασόπουλος. Όπως περιέγραψε, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να καταφέρουν την εφαρμογή μέτρων προστασίας τους από τον κορονοϊό χρειάστηκε να κινητοποιηθούν, να πραγματοποιήσουν δύο συγκεντρώσεις, γιατί η διοίκηση δεν είχε σκοπό να ικανοποιήσει τα αιτήματα για την προστασία της υγείας τους. Τόνισε ότι αυτό δείχνει πως η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι θέμα μόνο ατομικής ευθύνης αλλά και ευθύνης των κυβερνώντων και διοικούντων. Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται ο αγώνας των εργαζομένων να είναι κοινός γιατί, όπως σημείωσε, ανά περιφερειακή ενότητα εφαρμόζονται και πιο επαρκή ή χαλαρά μέτρα για την προστασία της υγείας, ανάλογα με τη διεκδικητική στάση κάθε Συλλόγου Εργαζομένων. 


Γιάννης Λαγογιάννης

Την κύρια ομιλία έκανε ο γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Γιάννης Λαγογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που αφαιρούν όποια από τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν απομείνει, υπογραμμίζοντας ότι για να πάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα μέτρα αυτά είχε προηγουμένως στρώσει το χαλί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε και για την υγεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση άφησε το καλοκαίρι να περάσει χωρίς να προετοιμαστεί για την προστασία της υγείας του κόσμου, χωρίς να ενισχύσει τις δομές υγείας με προσωπικό και μέσα. 

Ακολούθησε πορεία γύρω από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας. 

Στ.Μ.

 

 

 

Πηγή:www.kalamatajournal.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp