Δήμος Σερρών: Πρόγραμμα ανίχνευσης κινδύνου για αυτόματα κατάγματα – ert.gr

Με την ανίχνευση κινδύνου για αυτόματα κατάγματα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης, που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 20 Οκτωβρίου, ξεκινά από το Δήμο Σερρών για όλους τους δημότες η εφαρμογή σειράς προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, εντελώς δωρεάν, τα οποία θα ενταχθούν στο υπό ίδρυση Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων.

Η νέα δράση προληπτικής ιατρικής του Δήμου Σερρών ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Χρυσάφης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Άγγελος Βάκαλος.

Το πρόγραμμα ανίχνευσης κινδύνου για αυτόματα κατάγματα θα διεξαχθεί με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, πιλοτικά από τις 19 έως τις 25 Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών και σε τέσσερα τοπικά διαμερίσματα: Σκούταρι, Λευκώνα, Προβατά και Κάτω Καμήλα, με στόχο να επεκταθεί στο μέλλον και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Τα ανιχνευτικά τεστ θα πραγματοποιηθούν με ειδικό μηχάνημα σε γυναίκες άνω  των 45 ετών και άνδρες άνω των 65 ετών, εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών της περιόδου που διανύουμε. Εκτίμηση των  αποτελεσμάτων μπορούν να κάνουν μόνο οι θεράποντες ιατροί.

«Είναι πολύ σημαντικό που στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας γίνονται δράσεις όπως αυτή, που  ευαισθητοποιούν τον πληθυσμό αναφορικά με τη νόσο, καθώς η πρόληψη είναι καθοριστικός παράγοντας για την πρόγνωση. Η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής με στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής. Με την εφαρμογή των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου και του υπό ίδρυση Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων Δήμου Σερρών κάνουμε πράξη το μήνυμα της αξίας της προληπτικής εξέτασης», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή:www.ert.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp