Σολτς: Η γερμανική οικονομία στις αρχές του 2022 στα προ κορωνοϊού επίπεδα

Ελπίδες ότι η οικονομία της Γερμανίας μπορεί να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση του κορωνοϊού στις αρχές του 2022, δημιουργούν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Όλαφ Σολτς.

Το αυξανόμενο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Γερμανίας δεν αποτελεί πρόβλημα, διότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με «καλή ανάπτυξη», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο CNBC.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις ανησυχίες ότι η κρατική ενίσχυση διατηρεί τεχνητά ζωντανές τις εταιρείες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μετά την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα όπως με το να επιτρέπει στις εταιρείες να καθυστερούν την αίτηση χρεοκοπίας έως το τέλος του έτους, μία καθυστέρηση η οποία παρατάθηκε από την αρχική προθεσμία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με τη βοήθεια αυτών των μέτρων, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκαναν αίτηση για κατάσταση αφερεγγυότητας στη Γερμανία, μειώθηκε κατά 6% το α΄ εξάμηνο του 2020 σε ετήσια βάση.

Οι επικριτές λένε ότι η αναστολή αυτή καθυστερεί αλλά δεν αποτρέπει την κατάρρευση των «εταιρειών ζόμπι», που παραμένουν εν ζωή τεχνητά.

Οι εταιρείες λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις και προσαρμογές παρά την κρίση, ξεκαθάρισε ο Σολτς. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες μειώνουν το προσωπικό αυτή τη στιγμή, αντί να χρησιμοποιούν τις κρατικές ενισχύσεις που θα τους επέτρεπαν να ελλατώσουν τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων, συμπλήρωσε.

«Η συζήτηση για τις εταιρείες ζόμπι είναι χωρίς λογική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ReutersΠηγή:www.naftemporiki.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp