Κύπρος: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Αναστασιάδης εν όψει επίσκεψης Γερμανού ΥΠΕΞ

Επισκέψεις σε Αθήνα και τη Λευκωσία, με το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην αντζέντα, πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν την άφιξη στην Κύπρο του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Στο έκτακτο υπουργικό θα συζητηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς τα κορυφαία ζητήματα τόσο στην αντζέντα της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής.

Η εξέλιξη  έρχεται την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της νέας NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες στην περιοχή.

«Θα επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου , αλλά που επεκτείνονται στην Ελλάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων που ακόμα θεωρούν ότι με τη θωπεία αναμένουν ότι θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας» είχε σημειώσει νωρίτερα, ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του, πάντως, στην Λευκωσία, ο Χάικο Μάας προειδοποίησε την Άγκυρα να απόσχει από «προκλήσεις» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει να κινείται μεταξύ ύφεσης και κλιμάκωσης, εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για συνομιλίες – όπως έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του.

 



Πηγή:sputniknews.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp