ΚΕΒΕ: Μαύρη και δύσκολη μέρα για κυπριακό επιχειρείν

Μια άκρως αρνητική εξέλιξη, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς την κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση του παρόντος Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι μια μαύρη, δύσκολη μέρα για το κυπριακό επιχειρείν». 

«Είναι αρνητική, λυπηρή εξέλιξη, αναπόφευκτη όμως δεδομένων των όσων διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο κ. Αγκαστινιώτης, κληθείς στο περιθώριο της ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Κύπρου – Αυστραλίας που έγινε στο ΚΕΒΕ, να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανέφερε ότι «φέρουμε τεράστια ευθύνη σαν κυπριακό πολιτειακό σύστημα για αυτή την εξέλιξη».

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, «θα επηρεάσει όχι μόνο τις εταιρείες ανάπτυξης γης αλλά γενικότερα την οικονομία και όλα τα συναφή επαγγέλματα».

«Έχουμε την απαίτηση από την Γενική Εισαγγελία να διερευνήσει εις βάθος και με διαφάνεια και επιμονή όλα όσα παρουσιάστηκαν ψες στο ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα και να αποδώσει ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν υπάρχουν», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε ότι «είναι πολύ γνωστό ότι το Αλ Τζαζίρα διάκειται αρνητικά και εχθρικά προς την Κύπρο εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει», όπως είπε, από τις δικές μας ευθύνες μέσα στην χώρα μας, από τις συμπεριφορές παρόχων, πολιτικών, δημοσίων προσώπων και κάποιων δικηγόρων».

Αναφέροντας ότι πρέπει να μελετηθεί ξανά το θέμα, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε ότι «σωστά το Υπουργικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να αναστείλει ή να ακυρώσει το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας, για τις τράπεζες, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για την ανεργία και όχι μόνο θα είναι τεράστιες».Πηγή:www.stockwatch.com.cy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp