Η ψυχική υγεία ως πηγή έμπνευσης – ΠΑΤΡΙΣ

“Μαζί για την Υγεία, την Ευεξία & την Ποιότητα Ζωής” Ψυχική Υγεία – Ένα Ανθρώπινο Δικαίωμα –

Ας διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και την ευημερία όλω’ν είναι το μήνυμα που στέλνει η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την 10η Οκτωβρίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, όπως έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

«Ημέρα που καλούμαστε όλοι να ενώσουμε δυνάμεις στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση του στίγματος και των διακρίσεων. Μήνυμα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού επενδύοντας στην Ψυχική Υγεία», σημειώνει η ΥΠΕ.

«Ψυχική Υγεία για όλους : Μεγαλύτερη επένδυση – Μεγαλύτερη πρόσβαση» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας, προβάλλοντας την ανάγκη ανάπτυξης υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ψυχικής υγείας προσβάσιμες για όλους.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Ελευθερία στη σκέψη…βλέμμα στο συναίσθημα…»  και προσκαλεί τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τους συλλόγους, τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, τους επαγγελματίες υγείας, τους εργαζόμενους στις υγειονομικές δομές της Κρήτης αλλά και κάθε πολίτη του νησιού να εκφράσει το συναίσθημά του με «λόγο».

Ο δημιουργός καλείται να αποτυπώσει σκέψεις και συναισθήματα που βιώνονται στην πανδημία.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να γίνει είτε με ποίημα γραμμένο σε έμμετρο ή ελεύθερο στίχο είτε με πεζό κείμενο, με ανώτατο όριο λέξεων τις 300. Ο κάθε δημιουργός μπορεί να στείλει έως δύο έργα και να συμμετάσχει σε όποια κατηγορία θέλει ή και στις δύο.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις  10 Νοεμβρίου.

Η αποστολή μπορεί να γίνει με mail στο [email protected], με fαx στο 2810-331770 ή ταχυδρομικά στην Διεύθυνση:

7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 3ο χλμ Ε.Ο Ηρακλείου Μοιρών, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71500, ΤΘ 1285

Στα έργα που θα σταλούν πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του δημιουργού, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και η Ένδειξη: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ».

Τα υποβληθέντα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί για αυτό το σκοπό και θα απαρτίζεται από Φιλολόγους, Λογοτέχνες και Εκπαιδευτικούς. Όσα κείμενα επιλεγούν θα εκδοθούν σε ανθολογία κειμένων. Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνει τελετή παρουσίασης της έντυπης έκδοσης στην οποία θα διαβαστούν αποσπάσματα της ανθολογίας, θα απονεμηθούν έπαινοι στους δημιουργούς των οποίων τα έργα θα ξεχωρίσουν και θα μοιραστούν δωρεάν αντίτυπα της έκδοσης στους συμμετέχοντες.

Δεκτά θα γίνονται, επίσης, έργα ζωγραφικής σε μέγεθος χαρτιού Α4, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην έντυπη έκδοση που θα προκύψει από τον λογοτεχνικό διαγωνισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορεί να επικοινωνήσει κανείς στα τηλέφωνα: 2813-404429 και 2813-404329 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-14:00.

Πηγή:www.patris.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp