Το «New England Journal of Medicine» στράφηκε κατά του Τραμπ

ΒΟΣΤΩΝΗ. («ΝΥΤ»). Για πρώτη φορά στην ιστορία των 208 χρόνων του το πιο έγκυρο ιατρικό περιοδικό διεθνώς «The New England Journal of Medicine» εγκαταλείπει την ακομμάτιστη συμπεριφορά του και ενώ μέχρι τώρα ποτέ δεν στήριξε ή κατέκρινε κάποιον προεδρικό υποψήφιο, τώρα τάσσεται κατά του Τραμπ με ισχυρά επιχειρήματα.

Σε ένα άρθρο γνώμης που υπέγραψαν 34 συντάκτες, που είναι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών (δεν είναι ένας συντάκτης) και δημοσιεύθηκε την περασμένη Τετάρτη, το περιοδικό είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανταποκριθεί τόσο άσχημα στην πανδημία του κορωνοϊού που «πήρε μια κρίση και τη μετέτρεψε σε τραγωδία».

Το περιοδικό δεν ενέκρινε ρητά τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, αλλά αυτό ήταν το μόνο δυνατό συμπέρασμα, ανέφεραν άλλοι επιστήμονες.

Ο αρχισυντάκτης, Δρ Ερικ Ρούμπιν (Eric Rubin), είπε ότι η στηλίτευση του περιοδικού ήταν μία από τα τέσσερα άρθρα στην ιστορία του περιοδικού που υπογράφηκαν από όλους τους συντάκτες. Οι συντάκτες του «N.E.J.M.» ενώθηκαν έτσι με αυτούς μιας άλλης σημαντικής έκδοσης, της Scientific American, οι οποίοι τον περασμένο μήνα στήριξαν τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η πολιτική ηγεσία έχει απογοητεύσει τους Αμερικανούς με πολλούς τρόπους, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τις απαντήσεις από ηγέτες σε άλλες χώρες, ανέφερε το «N.E.J.M.».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το περιοδικό αναφέρει ότι υπήρχαν πολύ λίγα διαγνωστικά τεστ για τον ιό, ειδικά νωρίς. Υπήρχε πολύ λίγος προστατευτικός εξοπλισμός και έλλειψη εθνικής ηγεσίας σε σημαντικά μέτρα όπως η μάσκα, η κοινωνική απόσταση, η καραντίνα και η απομόνωση.

Υπήρξαν προσπάθειες πολιτικοποίησης και υπονόμευσης της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σημείωσε το περιοδικό.

Ως αποτέλεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δεκάδες χιλιάδες «υπερβολικούς» θανάτους -αυτοί που προκλήθηκαν άμεσα και έμμεσα από την πανδημία- καθώς και τεράστιο οικονομικό πόνο και αύξηση της κοινωνικής ανισότητας καθώς ο ιός έπληξε τις μειονότητες πιο σκληρά.

Το περιοδικό καταδίκασε την απόρριψη της επιστήμης από την κυβέρνηση Τραμπ, γράφοντας: «Αντί να βασίζεται στην ειδίκευση, η κυβέρνηση στράφηκε σε ‘αρθρογράφους και τσαρλατάνους που αποκρύπτουν την αλήθεια και διευκολύνουν τη διάδοση των απόλυτων ψεμάτων’».

Το ασυνήθιστα έντονο άρθρο γνώμης ζήτησε αλλαγή: «Οσον αφορά την αντίδραση στη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας της εποχής μας, οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες μας έχουν αποδείξει ότι είναι επικίνδυνα ανίκανοι…».

Πηγή:www.ekirikas.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp