Σπιναλόγκα: Ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμη και την ΚνωσόΠολιτισμόςΠόλος έλξης – παρά την πανδημία – το νησί των λεπρών

Η Σπιναλόνγκα, το νησί που έχει γράψει την δική του ιστορία,  κατάφερε και αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι να αντισταθεί στις δυσκολίες με ένα άκρως ικανοποιητικό αριθμό  επισκεπτών να περνά απέναντι για να βρεθεί στα χνάρια των λεπρών και να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Εκτιμάται ότι για το φετινό Ιούλιο και Αύγουστο οι επισκέπτες ήταν συνολικά 40.000 την ώρα που το περυσινό καλοκαίρι είχαν αγγίξει τους 142.600. Ακόμη κι αν η μείωση είναι μεγάλη, παρέμεινε πόλος έλξης. 

Ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμη και το Ανάκτορο της Κνωσού

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το νησί ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμη και το Ανάκτορο της Κνωσού. Μάλιστα η  πανδημία φαίνεται πως αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για πολλούς Έλληνες και δη Κρητικούς να επισκεφθούν για πρώτη φορά το νησί των λεπρών .

Οι ελπίδες όλων πλέον στρέφονται στο επόμενο καλοκαίρι με την προσδοκία πως οι  δύσκολες καταστάσεις και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού θα έχουν περάσει στο παρελθόν.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Πατεράκη 


Πηγή:www.neakriti.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp