Ο Μπάιντεν χτυπά τον Τραμπ για την Οικονομία στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνιας

ΕΡΙ. ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ. («ΑΡ»). Με φόντο μια συνδικαλιστική μονάδα σε μια κρίσιμη κομητεία για τις εκλογές στην Πενσυλβάνια, ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε το Σάββατο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι προσποιούταν μόνο ότι ενδιαφερόταν για τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης που βοήθησαν να αντιστρέψουν τη βιομηχανική παρακμή πριν από τέσσερα χρόνια.

«Οποιος κάνει πραγματικά μια τίμια δουλειά, βλέπει αυτόν και τις υποσχέσεις του όπως στην πραγματικότητα είναι», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ένα κοινό με μάσκες και με αποστάσεις σε μια εκπαιδευτική εγκατάσταση για υδραυλικούς και άλλους εμπόρους.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Τραμπ, τον σφυροκοπά στην οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες, από σαρωτικές κατηγορίες για τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος υποβαθμίζει τον κορωνοϊό και την οικονομική του πτώση σε μια επιτιμητική προσωπική αντίθεση μεταξύ της μεσαίας τάξης του Μπάιντεν και της ανατροφής του πολυεκατομμυριούχου.

Πουθενά δεν μπορούσαν τα επιχειρήματα του Μπάιντεν να αποδειχθούν πιο αποφασιστικά από ό,τι στην κομητεία Ερι. Από τα προπύργια Δημοκρατικών για πολλά χρόνια, στις τελευταίες εκλογές του 2016 πέρασε στους Ρεπουμπλικανούς.

Ο Τραμπ ξεπέρασε τη Χίλαρι Κλίντον με σχεδόν 12.000 ψήφους, τέσσερα χρόνια αφότου ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε περάσει τον Ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ με 19.000 ψήφους. Αυτό ισοδυναμούσε με καθαρή μεταστροφή 31.000 ψήφων σε μία πολιτεία που ο Τραμπ κέρδισε με περίπου 44.000 ψήφους. Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος που κέρδισε την κομητεία Ερι από την επανεκλογή του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984 και ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που κέρδισε την Πενσυλβάνια μετά τις εκλογές του Τζορτζ Μπους το 1998.

Η κομητεία Ερι επανήλθε δυναμικά στους Δημοκρατικούς στις μεσαίες εκλογές του 2018.

«Ο Πρόεδρος μπορεί να δει τον κόσμο μόνο από την Park Avenue. Εγώ τον βλέπω από τους Scranton και Claymont. Το βλέπετε από την Ερι », είπε ο Μπάιντεν στους συνδικαλιστές και τα μέλη της ένωσης, αναφερόμενος στις οδούς των παιδικών του πατρίδων στις παιδικές του πατρίδες στην Πενσυλβάνια και στο Ντέλαγουερ.

Εξέφρασε τη λύπη του για την «πιο άνιση ανάκαμψη στην αμερικανική ιστορία», καθώς το Covid-19 σταμάτησε την οικονομία την άνοιξη. Η κατηγορία επενδυτών και οι κορυφαίοι μισθωτοί είναι εντάξει, είπε ο Μπάιντεν, «αλλά τι πήρε το υπόλοιπο στη χαμηλή βαθμίδα;» αναρωτήθηκε.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και οι βοηθοί του πιστεύουν ότι είναι κρίσιμο για τους ψηφοφόρους να συνδέσουν την πανδημία με την οικονομία. Μια δημοσκόπηση της Pew Research που διεξήχθη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου βρήκε τον Μπάιντεν με ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν ρωτήθηκαν οι ψηφοφόροι ποιον εμπιστεύονταν να χειριστεί τον κορωνοϊό. Ο Μπάιντεν ξεπέρασε τον Τραμπ στην ερώτηση 57% με 40%. Ωστόσο, ο Τραμπ είχε πλεονέκτημα 52% έως 51% ως επιλογή των ψηφοφόρων να «λάβει καλές αποφάσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική».

Πηγή:www.ekirikas.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp