Στην Μυτιλήνη η Υφυπ. Υγείας Ζ. Ράπτη: “Ενίσχυση στο νοσοκομείο” – ΕΡΤ Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Πρόθυμη για κάθε συνεργασία για θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό της δήλωσε στη Μυτιλήνη η Υφυπουργός Υγείας υπεύθυνη για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Βοστάνειο νοσοκομείο με το Διοικητή Γιώργο Καμπούρη και τους εργαζόμενους .

Η κυρία Ράπτη επισκέφθηκε το νησί μαζί με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ στην Ελλάδα Δρ Marianna Trias και επισκέφθηκαν την προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ στην οποία κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βοηθά στην υγειονομική κάλυψη των αναγκών του πολυπληθούς καταυλισμού.

Το θέμα που τέθηκε πολύ επιτακτικά από τον διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών κ. Θεοδώρου,  αλλά και τον εκπρόσωπο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γεωργίου και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ, Κλεάνθη, είναι η αναγκαιότητα οργάνωσης της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου τόσο με την πρόσληψη γιατρών (μόλις μία ψυχίατρο διαθέτει η κλινική) αλλά και για το κτιριακό καθώς στεγάζεται σε άκρως ακατάλληλες συνθήκες και είναι εν γνώσει των διοικήσεων των υπουργείων υγείας τα τελευταία χρόνια.  Η κυρία Ράπτη τόνισε ότι «οι κτιριακές ανάγκες είναι προτεραιότητα και μέσω ΕΣΠΑ θα αντληθούν κονδύλια για την ένταξη έργων που έχει ανάγκη το νοσοκομείο». Όσον αφορά τις ανάγκες σε προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό, δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.

Αρμοδιότητα της Υφυπουργού Υγείας είναι και ο τομέας των εξαρτήσεων και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λέσβου κ. Προβέτζας,  έθεσε τα αιτήματα του κέντρου πρόληψης «Πνοή» να δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη μια μονάδα απεξάρτησης και ένα κέντρο πρόληψης στον δεύτερο δήμο του νησιού στην Καλλονή ενώ ανάλογο αίτημα υπάρχει και από το Πλωμάρι. Τα αίτηματά τους διατύπωσαν και οι εκπρόσωποι των δομών πρόληψης  των εξαρτήσεων. Η κυρία Ράπτη απάντησε ότι «ανάλογα με τη χρηματοδότηση , μπορούμε χαρτογραφώντας τις ανάγκες να δημιουργήσουμε νέες δομές».

Τη συνάντηση χαιρέτησε και η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα Δρ Marianna Trias που τόνισε ότι «Ο ΠΟΥ είχε επισκεφθεί και πριν από μία εβδομάδα το νησί και είχε χαρτογραφήσει την υγειονομική  κατάσταση.  Στόχος να συνεισφέρουμε τόσο στις ανάγκες προσφύγων αλλά και στους κατοίκους με έμφαση την ψυχική υγεία. Οι προσπάθειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας στη διπλή πρόκληση είναι τεράστιες ,  θα συνεργαστούμε και με την κυβέρνηση και τμε τους τοπικούς φορείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.»

Συνάντηση και με το δήμαρχο Μυτιλήνης

Νωρίτερα η Υφυπουργός Υγείας και η επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ελλάδα είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ο οποίος ζήτησε ενίσχυση του Βοστάνειου νοσοκομείου, επανέλαβε τη θέση του για κλέισιμο της δομής του Καρά Τεπέ και στάθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του COVID-19.

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του ΠΟΥ, ο Δήμαρχος ζήτησε να μεταβιβάσει αίτημα φιλοξενίας μεταναστών για παροχή υγειονομικής περίθαλψης από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Υφυπουργός Υγείας, αφού άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο, τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να ενισχυθεί επικουρικά το προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και να χορηγηθεί επιπλέον υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ώστε οι γιατροί να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή:voreioaigaio.ert.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp