Και εγένετο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμοχωρίου “Ο Άγιος Γεώργιος”

Τα εγκαίνια του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος» πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τα μέλη του Συλλόγου ως οικοδεσπότες υποδέχθηκαν τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση των εγκαινίων, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό.

Παρόν στην τελετή των εγκαινίων ήταν και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι: «Νομίζω ότι είναι μία ευχάριστη στιγμή για την τοπική κοινωνία, τα εγκαίνια αυτής της στέγης του πολιτισμού, ως Δήμος είμαστε έμπρακτα από την πρώτη στιγμή δίπλα σε αυτές τις κινήσεις μπορούμε να συνδιοργανώσουμε και άλλες διάφορες εκδηλώσεις και νομίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπους για μία στενότερη επικοινωνία μεταξύ και των πολιτών με την κοινότητα αλλά και της κοινότητας με τον Δήμο μέσα από τους πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης πρόσθεσε πως: «Εγώ καταρχάς να πω ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ανεμοχώρι, ένα χωριό που με αγάπησε και με τίμησε και βέβαια ανταποδίδω με την σημερινή μου παρουσία. Θα πω μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους εσάς που δίνεται το παράδειγμα, παρά την δύσκολη συγκυρία θέλετε να κρατήσετε το χωριό σας ζωντανό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Σε ό,τι αφορά και τις αρμοδιότητες μου ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού μία υπόσχεση μπορώ να δώσω. Την πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος θα την συνδιοργανώσουμε και θα την επιχορηγήσουμε σαν περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Τέλος ο γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Σαραντόπουλος επεσήμανε ότι «Θεωρούμε ότι κάνουμε μία σύντομη προσπάθεια μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες που δραστηριοποιηθήκαμε και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια τόσο του προέδρου όσο και του δημάρχου και των υπολοίπων μελών του δημοτικού συμβουλίου προσπαθούμε να παράγουμε πολιτισμό. Δεν προσπαθούμε να παράγουμε πολιτική διότι δεν είναι μέσα στα πλαίσια του πολιτιστικού συλλόγου. Πάντα σεβόμενοι τους θεσμούς και τις υπηρεσίες θα είμαστε ανά πάσα στιγμή και ώρα δίπλα σας ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε αυτό που τόσο πολύ έχει ανάγκη εδώ η νοτιοδυτική πλευρά του Δήμου Πύργου».

anemoxori 2

anemoxori 3

anemoxori 4

anemoxori 5Πηγή:www.ilialive.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp