Τα Windows 10 θα τσεκάρουν σύντομα την υγεία του δίσκου με ενσωματωμένο εργαλείο | Techmaniacs

Η Microsoft πήρε την απόφαση να σταματήσει την κυκλοφορία νέων εκδόσεων για το λογισμικό της σταματώντας στα Windows 10. Στόχος είναι να το παίξει λίγο αλλά macOS , κυκλοφορώντας μεγάλα updates κάθε λίγους μήνες, για να βελτιώνει ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί μια μέρα να είναι τέλειο.

Καλά τα πάει με τις βελτιώσεις και πρέπει να το παραδεχθούμε. Επίσης, πρέπει να δεχθούμε ότι τίποτα δεν είναι τέλειο, πόσο μάλιστα τα Windows 10. Στην τελευταία preview έκδοση όμως εντοπίστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.

Η Microsoft ετοιμάζει ένα εργαλείο ελέγχου και εντοπισμού προβλημάτων στις συσκευές αποθήκευσης του υπολογιστή. Μέχρι τώρα έπρεπε να χρησιμοποιείς διάφορα προγράμματα για να ελέγχεις την υγεία του SSD ή του HDD, αλλά σύντομα θα μπορείς να τσεκάρεις τους δίσκους του υπολογιστή από τις ρυθμίσεις των Windows 10.

To χαρακτηριστικό βρίσκεται στο “Settings > System > Storage > Manage disks and volumes” και προς το παρόν λειτουργεί μόνο με NVMe SSDs. Στο μέλλον θα υποστηρίζει όλους τους τύπους αποθηκευτικών μέσων.

Οι πληροφορίες που προβάλει το εργαλείο των Windows 10 είναι η χωρητικότητα του δίσκου, ο τύπος, το μοντέλο, και άλλα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα Windows αναφέρουν τον προβλεπόμενο υπολειπόμενο χρόνο ζωής του κάθε δίσκου με βάση τις προβλέψεις του κατασκευαστή του.

Πηγή:techmaniacs.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp