Σε υψηλά επίπεδα οι απολύσεις στις ΗΠΑ – 837.000 στα επιδόματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο αριθμός των Αμερικανών που αναζητούν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε 837.000, ωστόσο παραμένει σε υψηλό ποσοστό, σχεδόν σε σταθερά επίπεδα για 5η συνεχή εβδομάδα. Δείχνει όμως και ότι η οικονομία αγωνίζεται να διατηρήσει μια διστακτική ανάκαμψη που ξεκίνησε το καλοκαίρι.

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, υποδηλώνει ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να μειώνουν έναν ιστορικά υψηλό αριθμό θέσεων εργασίας, αν και οι εβδομαδιαίοι αριθμοί έχουν γίνει λιγότερο αξιόπιστοι, καθώς οι πολιτείες έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους να ξεριζώσουν τις δόλιες αξιώσεις και να επεξεργαστούν προηγούμενες αιτήσεις που έχουν συσσωρευτεί.

Για παράδειγμα, η Καλιφόρνια, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερες από το ένα τέταρτο των αιτήσεων βοήθειας, απλώς παρείχε το ίδιο ποσό που υπέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα. Η πολιτεία είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στο Διαδίκτυο, ώστε να αντιμετωπίσει 600.000 καθυστερημένες αιτήσεις.

Τα μέτρα της οικονομίας των ΗΠΑ στέλνουν μεικτά μηνύματα. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο, τροφοδοτούμενη από αισιοδοξία μεταξύ των νοικοκυριών υψηλότερου εισοδήματος, αν και παραμένει κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Και ένα μέτρο των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκε τον Αύγουστο σε ρεκόρ υψηλό, αυξημένο από εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Ωστόσο, ορισμένα μέτρα σε πραγματικό χρόνο δείχνουν ότι η ανάπτυξη έχει χάσει δυναμική με την ιική πανδημία να συνεχίζει να πιέζει πολλούς εργοδότες, ιδίως μικρούς εμπόρους λιανικής πώλησης, ξενοδοχεία, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες, σχεδόν επτά μήνες μετά την παράλυση της οικονομίας. Ενας οικονομικός δείκτης που καταρτίστηκε από την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην έκθεσή του για επιδόματα ανεργίας την Πέμπτη, το Τμήμα Εργασίας ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που συνεχίζουν να λαμβάνουν παροχές μειώθηκαν στα 11,8 εκατομμύρια, επεκτείνοντας μια σταθερή μείωση από την άνοιξη. Αυτό υποδηλώνει ότι πολλοί άνεργοι ανακαλούνται στις παλιές δουλειές τους.

Αλλά αντανακλά επίσης το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί άνεργοι έχουν εξαντλήσει τα κανονικά πολιτειακά επιδόματα ανεργίας.

Πηγή:www.ekirikas.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp