Κορωνοϊός / Ο κόσμος του θεάματος διαδήλωσε στο Λονδίνο

Πολύχρωμη διαμαρτυρία στο κέντρο του Λονδίνου από καλλιτέχνες για την ελλειπή οικονομική στήριξη από την βρετανική κυβέρνηση

Διαμαρτυρία για την κατάσταση του κλάδου του πολιτισμού που έχει πληγεί από την πανδημία, διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου  κλόουν, καλλιτέχνες παντομίμας και ηθοποιοί. «Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να δείξω την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας μας. Έχει γονατίσει», εξήγησε ο Μάθιου Μπόλντουιν.

«Χιλιάδες» άνθρωποι «σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ανάγκη να εργαστούν κι όχι μονάχα όσοι βρίσκονται στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια», επισήμανε αυτός ο καλλιτέχνης παντομίμας, αναφερόμενος στο θέαμα αυτό που έχει τις ρίζες του στην Αγγλία και είναι πολύ δημοφιλές τα Χριστούγεννα.

Καθώς υποχρεώθηκαν να κλείσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τα θέατρα και τα πολιτιστικά ιδρύματα γενικά επλήγησαν οικονομικά σφόδρα από την πανδημία της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους στη Βρετανία.

Ορισμένοι χώροι κατάφεραν να ξανανοίξουν έκτοτε, όμως πολλοί δεν τα κατάφεραν λόγω των υγειονομικών μέτρων που παραμένουν σε ισχύ κι είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της παρουσίας θεατών. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές ζήτησαν μεταξύ άλλων ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επιστροφή των θεατών.

Χωρίς τη σεζόν των διάσημων παντομιμών των Χριστουγέννων, τα θέατρα θα χάσουν έως το 40% των ετήσιων εισοδημάτων τους, προειδοποίησε ο Πολ Φλέμινγκ, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης Equity, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «κατάρρευσης ενός τομέα που παράγει δισεκατομμύρια λίρες για την οικονομία».

Today I was proud to march alongside my theatre and arts colleagues with @EquityUK @bectu @paulwfleming #ExcludedUK #weareviable #SaveTheArts
Who’s behind you? #PantoParade pic.twitter.com/ZiA5PyS5II

— Steve Gregson LBIPP (@stevegregson_) September 30, 2020

 

 

 

 

 Πηγή:www.avgi.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp