Καλλιτέχνες / Πρωτομηνιά με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στα όρια της επιβίωσης, καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι στον πολιτισμό συγκεντρώνονται αύριο στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν

Συνεχίζοντας να κινούνται στα όρια της επιβίωσης, καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι στον πολιτισμό συγκεντρώνονται αύριο στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική απραξία.

«Οι χώροι πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού. Αδιαμφισβήτητα, αυτός ο μεθοδικός αποκλεισμός με ακυρώσεις και σφραγίσεις δεν φαίνεται να σταμάτησε τη διάδοση του ιού. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ευθύνονται οι παραστάσεις ή οι συναυλίες για τη διασπορά του ιού. Παρ’ όλα αυτά, ο πολιτισμός είναι ο πρώτος που ‘κλείνει’ και είναι ο τελευταίος που ‘ανοίγει’», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΘΑ, χαρακτηρίζοντας επιπλέον «μέγιστο ηθικό ατόπημα» της υπουργού Πολιτισμού την αναφορά της για καλλιτέχνες «φοροφυγάδες».

Γίνεται επίσης λόγος για ανυπαρξία σχεδιασμού. «Ο κλάδος μας έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 90% ανεργία, ενώ καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για το μέλλον. Κι αυτό πρέπει να ανατραπεί! Η αντοχή μας εξαντλήθηκε. Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης», σχολιάζουν τα μέλη της ΠΟΘΑ και απαριθμούν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, όπως, μεταξύ άλλων, διαρκή στήριξη 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, ασφαλιστική ικανότητα για όλους, μείωση στα 25 των αναγκαίων ενσήμων για ένταξη καλλιτεχνών στο επίδομα ανεργίας, χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας για όσους η επιδότησή τους έληξε στο διάστημα από 15.2.2020 μέχρι σήμερα, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και ΦΠΑ στο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, δωρεάν τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που ξεκινούν δουλειά κ.ά.

Να αποζημιωθούν οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν και να ανασταλεί προσωρινά η καταβολή δημοτικών τελών ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τα σωματεία των ηθοποιών και των εργαζομένων στον χώρο του χορού, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν.

Ζήτησαν επίσης επιχορηγήσεις μέσω του ΟΠΑΝΔΑ και παραχώρηση δημοτικών θεάτρων και χώρων για πρόβες.

ΣΕΗ και ΣΕΧΩΧΟ συναντώνται εκ νέου αύριο στις 11 π.μ. με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Πηγή:www.avgi.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp