Η Κύπρος τίμησε την Ημέρα Ανεξαρτησία

Με ορατό το αποτύπωμα της πανδημίας, πολιτειακή πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία τίμησαν με κάθε μεγαλοπρέπεια την 60η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Στην παρουσία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη που δέχθηκε τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, απόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη Υπουργών του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου που εκπροσώπησε της Ελλάδα και πλήθους επισήμων, η Εθνική Φρουρά, πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα σε άψογους σχηματισμούς, παρήλασαν ενώπιον της εξέδρας των επισήμων.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς

Τα μηχανοκίνητα

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας και με τη ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών. Της διέλευσης των στρατιωτικών τμημάτων προηγήθηκαν οι πολεμιστές του 1974 και οι ανάπηροι πολέμου. Άρμα μάχης Τ80U πέρασε μπροστά από την εξέδρα φέροντας την κυπριακή σημαία, με ένα σχηματισμό μαχητικών ελικοπτέρων MI35 να πραγματοποιεί την πρώτη διέλευση πάνω από το χώρο της παρέλασης.

Στη στρατιωτική παρέλαση έλαβαν μέρος τα άρματα μάχης T80U ρωσικής κατασκευής και προέλευσης, το γαλλικά ΑΜΧ 30 Β2 που παραχώρησε η Ελλάδα στην Εθνική Φρουρά και τα ρωσικά ΒΜΡ 3. Από τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις τα όπλα του Πυροβολικού, όπως το σύστημα Αλεξάντερ από τα τελευταία αποκτήματα της Εθνικής Φρουράς και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα ZUZANA. Η Εθνική Φρουρά κατά τους σημερινούς εορτασμούς παρουσίασε το αντιαεροπορικό σύστημα BUK και το σύστημα Οθέλλος

Άνδρες της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)

Τα πεζοπόρα

Στο δεύτερο μέρος της παρέλασης τα πεζοπόρα τμήματα σε άψογους σχηματισμούς πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Η έναρξη έγινε με τις σημαίες της Κυπριακής τμήμα. Τμήματα του πεζικού της αεροπορίας, του ναυτικού, της αστυνομίας και άλλων τμημάτων της Δημοκρατίας κατέδειξαν την άρτια εκπαίδευσή τους. Εντυπωσιακή ήταν η διέλευση των ειδικών δυνάμεων με τους καταδρομείς και βατραχανθρώπους. Και στους φετινούς εορτασμούς συμμετοχή είχε και η ΕΛΔΥΚ η οποία από την ανεξαρτησία της Κύπρου είναι παρούσα στο νησί ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Άνδρες των Δυνάμεων Καταδρομών

Σχηματισμός επιθετικών ελικοπτέρων ΜΙ 35

Πηγή:www.kathimerini.com.cy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp