Έκκληση Ζέρβα στην Ευρώπη να δεχθεί πρόσφυγες – «Δεν μπορεί μόνη της η Ελλάδα»

Παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR).

Παρέμβαση για το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR), κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκε συζήτηση με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.

Με την ιδιότητα του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών, όπως τονίζουν πηγές του δήμου, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση στις αυτοδιοικητικές αρχές των κρατών – μελών της ΕΕ να αποταθούν στις κυβερνήσεις τους, ζητώντας τους να δεχθούν κατά τρόπο συντεταγμένο τη μεταφορά σημαντικού αριθμού προσφύγων στην επικράτειά τους.

Με την επισήμανση ότι η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν μόνα τους το βάρος του προσφυγικού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε πως «στόχος είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να φιλοξενήσουμε με αξιοπρέπεια πρόσφυγες που έχασαν το κατάλυμά τους σε ασφαλή προορισμό, αναλογικά σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».Πηγή:www.voria.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp