Χριστοδουλίδης ενόψει Συνόδου Κορυφής: Η Κύπρος θέλει αλληλεγγύη στην πράξη | ΣΚΑΪ

Αλληλεγγύη στην πράξη ζητά από τους εταίρους της η Κύπρος για τον τερματισμό των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων επισήμανε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

 «Η αποχώρηση του Ορούτς Ρέις από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και η μη ανανέωση της σχετικής NAVTEX είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, το οποίο πρέπει να έχει διάρκεια για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματική αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 «Δυστυχώς, την ίδια στιγμή, όπως γνωρίζετε όλοι, οι ενδείξεις αποκλιμάκωσης δεν έχουν επεκταθεί στην Κύπρο. Αντιθέτως, στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου παρατηρούμε κλιμάκωση και συμπεριφορά από πλευράς Τουρκίας, η οποία αγνοεί τις επαναλαμβανόμενες, συλλογικές εκκλήσεις της ΕΕ για τερματισμό των παράνομων ενεργειών της και σεβασμό της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μια κρίσιμη, στρατηγική συζήτηση για την Τουρκία, υπό το φως αυτών των εξελίξεων, μετά από πολλές συζητήσεις και αποφάσεις. Η Κύπρος προσβλέπει στην ΕΕ και τους εταίρους της για αλληλεγγύη στην πράξη. Η συγκεκριμένη υπεράσπιση των κοινών αξιών και συμφερόντων μας και η εφαρμογή των αποφάσεών μας είναι ουσιαστικής σημασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δέχθηκε στο ΥΠΕΞ την Ισπανίδα ομόλογό του Γκολζάλες Λάγια, με την οποία συζήτησαν εκτενώς, τόσο τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όσο και τα τεκταινόμενα στο μεταναστευτικό ζήτημα.

 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή:www.skai.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp