ΠτΔ: Να διασωθεί η αξιοπιστία Κύπρου και Ευρώπης

 

Αυτό που θα επιδιώξουμε στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «είναι να διασωθεί η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια τόσο της Ευρώπης, των Ευρωπαίων πολιτών όσο και της Κύπρου τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Πάρκο «Λούης Καριόλου» τα εγκαίνια του οποίου τέλεσε απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν εκτιμά πως είναι κρίσιμο το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και αν έχουν διαφοροποιηθούν οι συνθήκες, είπε ότι «δεν έχει διαφοροποιηθεί οτιδήποτε. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να διασωθεί η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια τόσο της Ευρώπης όσο και των Ευρωπαίων πολιτών της Κύπρου».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία για να δώσει και αυτή συγκατάθεση για κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, ο Πρόεδρος απάντησε ότι «δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις και αυτοσκοπός είναι να υλοποιηθεί επιτέλους η επικράτηση αυτού που οι υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, να ανταποκρίνονται προς τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς εάν είναι εις γνώσην της Λευκωσίας κάποιες φόρμουλες που επεξεργάζεται η προεδρία της ΕΕ και θα επιβάλει εφόσον η Τουρκία δεν συμμορφωθεί, είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι ανάλογο.Πηγή:www.stockwatch.com.cy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp