Πρεμιέρα στην Ευρώπη για την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E GT

Στο πλαίσιο του roadshow με την ονομασία Go Electric, το οποίο έλαβε χώρα με επιτυχία στο Rotterdam της Ολλανδίας, η Ford πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης GT της ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

Όπως επικαλείται η ίδια η Ford, κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία δεν μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα από τη Mustang Mach-E GT, ένα προηγμένο SUV που διαθέτει τετρακίνηση και τροφοδοτείται από μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 465 ίππων.

Η Mustang Mach-E GT προσφέρει τις επιδόσεις και το χαρακτήρα της εμβληματικής σπορ Mustang αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ συγχρόνως μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι και πέντε άτομα. Ένα σύστημα κίνησης αποτελούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή των 830 Nm ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα για ακόμα πιο άμεση απόκριση. Η επιτάχυνση 0-100 km/h της νέας Mustang Mach-E GT πραγματοποιείται σε μόλις 3,7 δλ., τιμή που είναι εφάμιλλη με εκείνη του Tesla Model Y. Η τελική δε ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 200 km/h.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Magne Ride, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μοναδικά εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Grabber Blue και Cyber Orange. Στο εσωτερικό, μία οθόνη αφής full HD με διαγώνιο 15.5” υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3, το οποίο στην πραγματικότητα μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού για να κάνει έξυπνες υποδείξεις. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό εντυπωσιάζουν τα καθίσματα της Ford Performance και ένα μοναδικό τιμόνι με σουέντ ένθετα.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό της μία μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) με προβλεπόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο WLTP έως 500 km4. Το μοντέλο υποστηρίζεται από το σύστημα Intelligent Range, το οποίο έχει την ικανότητα να προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αυτονομία που απομένει αξιοποιώντας δεδομένα, όπως οι προηγούμενες συνήθειες του οδηγού, οι καιρικές προβλέψεις, αλλά και δεδομένα από άλλες Mustang Mach-E. 

Το αυτοκίνητο θα υποστηρίζεται από ένα κορυφαίο στη βιομηχανία οικοσύστημα που εξασφαλίζει διαρκή πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Πιο αναλυτικά, η Ford ανακοίνωσε ότι οι αγοραστές της Mustang Mach-Ε- που θα προβούν σε παραγγελία του μοντέλου από φέτος μέχρι και το 2021 θα μπορούν να απολαμβάνουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση 2 στο Δίκτυο Φόρτισης FordPass, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 25% σε λιγότερο από ένα χρόνο και τώρα περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. 

Επιπρόσθετα, οι πελάτες της Mustang Mach-E θα επωφελούνται από τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης2 για ένα χρόνο στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY που τώρα έχει δημιουργήσει πάνω 270 σταθμούς με στόχο ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

“Η νέα Mustang Mach-E GT αποτελεί την επιτομή των αμιγώς ηλεκτρικών επιδόσεων. Όμως, οι επιδόσεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν είσαι σίγουρος πώς να τις χρησιμοποιήσεις. Με τις πρωτοβουλίες μας για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης, οι κάτοχοι των Mustang Mach-E θα απολαμβάνουν την εμπειρία οδήγησης μιας ηλεκτρικής Mustang, γνωρίζοντας ότι μπορούν να επαναφορτίζουν γρήγορα και εύκολα σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Stuart Rowley, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης.

Πηγή:www.capital.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp