Νέα κινητοποίηση των καλλιτεχνών την Πέμπτη

ΕΛΛΑΔΑ

Λήψη σύντομου url

Σε ακόμη μια κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος προχωρά ο κόσμος του πολιτισμού στη χώρα μας.

Τα καλλιτεχνικά σωματεία, τα σωματεία εργαζομένων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος, στις 6:00 μ.μ.

«Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ο Πολιτισμός βρέθηκε σε lockdown και οι εργαζόμενοι σε αυτόν σε αναγκαστική ανεργία. Έχουν περάσει 5 μήνες από την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό στις 7 Μαΐου, πάλι, στην Πλατεία Συντάγματος. Κι όμως, έκτοτε, για τον πολιτισμό δεν εφευρέθηκε “κανονικότητα”. Αντίθετα οι χώροι Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως αυτός ο αποκλεισμός με ακυρώσεις και σφραγίσεις δεν φαίνεται να έχει σταματήσει τη διάδοση του ιού ενώ σημειώνουν ότι δεν ευθύνονται οι παραστάσεις ή οι συναυλίες για τη διασπορά του.

Ακόμη τονίζουν πως ο πολιτισμός είναι ο πρώτος που «κλείνει» και είναι ο τελευταίος που «ανοίγει».

«Το εύκολο θύμα και αυτό που ίσως “χρησιμοποιεί” η κυβέρνηση για να δείξει ότι “κάτι κάνει”. Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και ξεκάθαρου κυβερνητικού σχεδίου για συνολική υποβάθμιση του Πολιτισμού» σημειώνουν

Οι καλλιτέχνες ζητούν, μεταξύ άλλων την επιστροφή στους χώρους εργασίας τους, υγειονομικό πρωτόκολλο, όχι μόνο για τη λειτουργία των χώρων, αλλά και για τους εργαζόμενους, διαρκή στήριξη με αποζημίωση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας και γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ.Πηγή:sputniknews.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Σχετικά άρθρα

εγγραφείτε στο newsletter μας

Συμφωνώ ρητά να λαμβάνω το ενημερωτικό δελτίο και ξέρω ότι μπορώ εύκολα να καταργήσω την εγγραφή ανά πάσα στιγμή

don't worry
be happy.

share with the world

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp